CHP'li kadınların yürüyüşüne izin çıkmadı

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan CHP'li kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini protesto etti. Necatibey Caddesi'nden Güvenpark'a yürümek isteyen kadınlar ile ekipler arasında gergin anlar yaşandı.
Ankara Masası
|
16 Nisan 2021, Cuma - 15:25
CHP'li kadınların yürüyüşüne izin çıkmadı

Ankara’da CHP’li kadınların İstanbul Sözleşmesi’nin feshine yönelik tepkileri devam ediyor. CHP Çankaya İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan CHP'li kadınlar, ellerindeki pankartlar ile protesto gösterisi düzenledi. Binanın önündeki kaldırıma, hayatını kaybeden kadınlar için ayakkabı ve kırmızı karanfil bırakıldı. 

"İlk seçimde gideceksiniz"

Burada konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Biz bu kararı tanımıyoruz tanımayacağız. İstanbul Sözleşmesi değil sadece Avrupa Konseyi'nde dünya çapında hazırlanmış bir sözleşmedir. "Kadına yönelik şiddeti önle, önleyemediysen koru, koruyamadıysan cezalandır ve kadını her alanda güçlendir" der. Bunu yapmaya niyeti olmayanlara buradan sesleniyoruz. İlk seçimlerde sizi oraya taşıyan kadınlar yine oradan indirecek. İlk seçimlerde gideceksiniz. Ancak biz o güne kadar kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz." dedi.

Yürüyüşe izin verilmedi

CHP'li kadınlar konuşma ardından Necatibey Caddesi'nden Güvenpark'a yürümek istedi. CHP'liler ile yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri arasında gergin anlar yaşandı. Bazı kadınların oturma eylemi yaptığı görüldü. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/713419/chpli-kadinlarin-yuruyusune-izin-cikmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.