Batman ekonomisi Organize Sanayi'de masaya yatırıldı

Batman'ın ekonomik durumu ve potansiyeli ile yatırım, üretim ve istihdam olanaklarının görüşüldüğü “İl Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in de katılımıyla Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
IGF-IGF7698
|
18 Nisan 2021, Pazar - 11:59
Batman ekonomisi Organize Sanayi'de masaya yatırıldı

BATMAN (İGFA) - Batman'da Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali Hulusi Şahin, Organize Sanayi'nin 2018 yılından itibaren hızlı bir ivme kazandığını söyledi. Pandemiden dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Batman'da ekonomik genişleme ve sanayi tesisi artışı ile son derece hızlı bir gelişme gösterdiğini kaydeden Vali Şahin, "2018 yılında Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 bin 800 istihdam olanağı varken, bu sayı bugün 8 bin civarındadır. Son iki buçuk yılda gerek itfaiye birimi kurulması gerekse de makine ekipmanlarının tamamlanması ile OSB’nin eksikliklerini büyük oranda giderdik. OSB içerisine inşa ettiğimiz çarşı aktif olarak hizmet vermeye başladı. Diğer altyapı ve üstyapı eksikliklerini de gidermeye çalışıyoruz. Mevcut OSB yüzde yüz dolu kapasite ile çalışıyor. Çok sayıda sanayicimizin bizden arsa talebi var.   51 bin kişilik istihdam olanağı ve 2,6 milyar liralık yatırım taahhüdü ile 312 firmamızın arsa talebine karşılık toplam 1390 dönümden oluşan 72 parselin yakın zamanda alt yapı ihalesini yapacak aşamaya gelmiş olacağız. Bu durum Batman’ın ekonomi potansiyelinin büyüklüğünü ve dinamizmini göstermekle birlikte ikinci bir organize sanayi bölgesinin de kurulmasını gerekli kılmaktadır. Bunun için gerekli girişimlerde bulunduk ve çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu. 

Konuşmasının sonunda şehrimizin ekonomisini güçlendirecek ve istihdam olanaklarını artıracak çalışmaları Belediye nezdinde de yürüttüklerini belirten Valimiz, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla çiftçilerimize; fide, sera naylonu ve tohum desteği sağlayarak ilimizde tarım ekonomisini de büyütmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Daha sonra konuşma yapan Milletvekili Özdemir, toplantının amacının Batman’ın ekonomik alandaki temel sorunlarını masaya yatırmak olduğunu ve her ne kadar uzun süre terör musibeti ile sanayideki gelişmeler sekteye uğratılsa bile Batman’ın zengin sanayi kültürü ve yüksek girişimci potansiyeli ile bunun üstesinden geldiğini ve bu anlamda her zaman sanayicilerin yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda, sanayicilerin sorun ve taleplerini de dinleyen Vali Şahin ve Milletvekili Özdemir çözüm için gerekli çalışmaların yürütüleceğini kaydettiler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/718846/batman-ekonomisi-organize-sanayide-masaya-yatirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.