Sakarya'da Melen, organik üretimin merkezi oldu

Melen Botanik Vadisi’nde ıhlamur ve ahududu fidanlarını toprakla buluşturan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün yeşillenen, aromatik ve tıbbi bitkilerin çiçekleriyle renklenen vadiye lavanta, adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya, defne, gül ve kuşburnunun ardından ahudududa ekti.
IGF-IGF7716
|
18 Nisan 2021, Pazar - 15:19
Sakarya'da Melen, organik üretimin merkezi oldu

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, dikim çalışmalarına bizzat katılmak üzere Melen Botanik Vadisine gitti. Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sungur Mehmet Yeni’den bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, ıhlamur ve ahududu fidanlarını toprakla buluşturdu. Melen Botanik Cennet Vadisi her geçen gün yeşillendiğini, dikilen aromatik ve tıbbi bitkilerin çiçekleriyle renklendiğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, Ramazan ayının ardından bölgeyi tanıtmak amacıyla bir program gerçekleştireceklerini de dile getirdi.

Başkan Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisinin eşsiz bir bölgede, muhteşem bir yaşam alanı olduğunu dile getirerek,   Melen’de dikimi yapılan bitkilerin ilaç sanayi olmak üzere pek çok alanda değerlendirileceğini söyledi. Bitki çaylarının ve vadide bulunan arı kovanlarıyla bal üretiminin de yapılacağının altını çizen Başkan Yüce, vadiyi vatandaşların ailecek vakit geçirebilecekleri bir yaşam merkezi haline getireceklerini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/719006/sakaryada-melen-organik-uretimin-merkezi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.