Cumhurbaşkanı kararıyla iki yeni bakanlık kuruldu

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü. Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan görevden alındı.
Ankara Masası
|
21 Nisan 2021, Çarşamba - 01:20
Cumhurbaşkanı kararıyla iki yeni bakanlık kuruldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ikiye bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Yeni kararla birlikte bakanlık sayısı 17'ye yükseldi.

Yeni bakanlar belli oldu

Buna göre;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2 bakanlığa ayrılmasıyla Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık,

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Vedat Bilgin,

Ticaret Bakanlığı'na ise Ruhsar Pekcan'ın yerine Mehmet Muş atandı.

Mehmet Muş kimdir?

Mehmet Muş, 1982, İsmail, Mekiye çiftinin çocuğu olarak Trabzon Sürmene'de dünyaya geldi. İktisatçı; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK PARTİ Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK PARTİ MKYK Üyesi olarak görev yaptı. AK PARTİ Grup Başkanvekilidir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evli ve 1 çocuk babasıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/723100/cumhurbaskani-karariyla-iki-yeni-bakanlik-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.