Türkiye Fitness Şampiyonu Merve Yıldırım Avrupa’da ülkemizi temsil edecek

Büyük Bayanlar Fitness Açık Siklet Türkiye Şampiyonu Merve Yıldırım, üst üste elde ettiği başarıların sırrını Ankara Masası’na anlattı. Hayallerine kavuşmak için çok sıkı çalıştığını belirten Yıldırım, hedefinin Avrupa Şampiyonası’nda dereceye girmek olduğunu söyledi.
Zeliha Demirci
|
21 Nisan 2021, Çarşamba - 18:48
Türkiye Fitness Şampiyonu Merve Yıldırım Avrupa’da ülkemizi temsil edecek

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda iki sene üst üste birinci olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Merve Yıldırım, spor hayatı hakkında Ankara Masası’na konuştu. Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonuna bağlı olan, ‘fitness açık siklet’ branşında yarışan Yıldırım, ülkede henüz bilinmeye başlayan spor dalı hakkında da detaylı bilgiler verdi.

‘Fitness açık siklet’in iki farklı ana branşın birleşimiyle oluştuğunu anlatan Yıldırım, “ Hem fitness hem jimnastikten oluşuyor. Değerlendirme içerisindeyken yüzde 50 fitnesse yani vücudunuza bakılıyor; jimnastik koreografisi oluşturuyorsunuz, yüzde 50’sinde de ona bakılıyor. Aslında son zamanlarda Türkiye'de fitness yayılmaya başladı ama benim branşım hala bilinmiyor. Yeni yeni tanınan bir branş.” dedi.

"Zorlu çalışmaların karşılığı olarak iki sene üst üste Türkiye şampiyonu oldum"

Mart ayında Avrupa Şampiyonası, eylül ayında Dünya Şampiyonası seçimi olmak üzere yılda iki kez yapılan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda iki sene üst üste birinci olarak Avrupa Şampiyonası’nda yarışmaya hak kazanan Merve Yıldırım, elde ettiği başarılarının sırrını şöyle anlattı: “Branşımız gerçekten zor bir branş. Sadece bir şey çalışmıyorsun, çalışman gereken iki farklı ana dal var ve ikisinde de iyi olmak zorundasın. Özellikle de yarışmaya az zaman kaldığında katı bir diyet uyguluyorsun. Vücuttaki suyun tamamen atılması, kasların daha belirginleşmesi için katı diyet uygulanıyor. Bu nedenle alınan besinler çok aza indiği için enerjin kalmıyor. Günde de 3 antrenman yapıyorsunuz. Sabah çok uzun süre koşu yapmak gerekiyor, vücuttan su atabilmek için. Öğlen jimnastik, akşam fitness yapmak gerekiyor. Gerçekten zorlu bir süreç içerisine giriyorum. Hatta psikolojik olarak çok kötü hissettiğim dönemler oluyor. Bu zorlu çalışmaların karşılığı olarak da iki sene üst üste Türkiye şampiyonu oldum. 2020’de de Avrupa Şampiyonası için yapılan yarışmada birinci oldum ama Kovid-19’dan dolayı gidemedik, yarışma yapılmadı. Bu sene de tekrar Avrupa Şampiyonası için seçme yapıldı ve birinci oldum. Umarım gideceğiz, 1 ay sonra yarışma olacak.” ifadelerini kullandı.


"Yeteneğimin yüzde 70’nin kaybolduğunu ve tekrar sporcu olmam gerektiğini düşündüm"

5 yıl antrenörlük yaparak ara verdiği spor hayatına şampiyon olarak dönen Yıldırım, “Ben aslında jimnastik sporcusuydum. Çok küçük yaşta başlayıp 18 yaşına kadar profesyonel olarak yaptım. Daha sonra üniversitede için gittiğim şehirde, jimnastik için gidebileceğim bir kulüp olmadığı için sporculuğu bırakıp eğitimcilik boyutuna yönelmeye çalıştım. Hem okuyup hem antrenörlük belgelerimi tamamlayıp çocuklara eğitim verdim. Jimnastikçiler yetiştirdim. 5 yıl geçtikten sonra yeteneğimin yüzde 70’nin kaybolduğunu ve tekrar sporcu olmam gerektiğini düşündüm. Çünkü antrenörlüğü 10 yıl sonra da yapabilirsiniz ama 10 yıl sonra jimnastikçi ya da sporcu olmanız çok daha zor. 5 yıl sonra zaman geçtikten sonra ‘tekrar dönmeliyim’ diyerek çalışmalara başladım ve bu branşla tanıştım. Fitness hiç bilmediğim ve sadece son bir yıldır yaptığım bir dal. Tabii bu beni zorladı. Nedeni de şu; benim vücut yapım jimnastiğe alışkın olduğu için bütün kaslarım ve kemiklerim ona göre gelişim göstermiş. Biz hep vücut ağırlığımızla çalışıyoruz. Kas yapmamız ve ağırlıkla çalışmamız söz konusu değildi. Şimdi ağırlıkla çalışmak, farklı antrenman sistemleri ile vücudunu değiştirmek benim açımdan biraz ama çalışınca oluyor.” şeklinde konuştu.

"Mantık çerçevesinde çalışmak başarmanın yarısıdır"

"Sahip olduğum hayallere ulaşmak için çalışıyorum. En yakın zaman için olan hayalim, gideceğim Avrupa Şampiyonası'nda dereceye girmek” diyen Yıldırım, sporcu olmak isteyen insanlara şu mesajı verdi: “Sporun yararını en çok, Kovid-19’dan sonra anladı herkes. Fiziksel aktivite çok önemli. Sporu profesyonel olarak düşünen isteyen insanlar mutlaka çalışmayı bırakmamalı. Çünkü ben 23 yaşından sonra tekrar yarışmacı olmaya tekrar karar verdim. Aslında zor bir şeyi gerçekleştirdim. Bunu siz de yapabilirsiniz. Tabii ki de çalışmak başarmanın yarısıdır ama mantık çerçevesinde çalışmak başarmanın yarısıdır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/724132/turkiye-fitness-sampiyonu-merve-yildirim-avrupada-ulkemizi-temsil-edecek

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.