Mansur Yavaş testlerin başladığını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni evlenecek çiftlere ücretsiz yapılacak SMA testi için başvuruların başladığını duyurdu.
Ankara Masası
|
21 Nisan 2021, Çarşamba - 21:24
Mansur Yavaş testlerin başladığını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkent Üniversitesi işbirliğiyle Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalık genine sahip anne ve babanın erken tespit ve tedavi edilmesi amacıyla başlatılan projeye başvurular başladı.

Başvuruların başladığını sosyal medya hesabından duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş " Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Başkent'te SMA hastalığının önüne geçecek bir adım attık. Yeni evlenecek çiftlerimize ücretsiz SMA testi desteği için başvuru sürecimiz başladı. Sağlıklı yarınlara birlikte yürüyeceğiz." diye yazdı.

Ücretsiz muayene ve genetik danışmanlık

Yapılacak testlerle, Ankara genelinde evlilik hazırlığında olup talep eden çiftlerden birinin SMA hastalığına karşı ücretsiz DNA taraması yapılarak, muhtemel gen değişikliği önceden tespit edilebilmesi amaçlanıyor.

SMA testiyle hastalık nedeni olan genlere ait olası değişiklileri belirleyecek olan Başkent Üniversitesi, öncelikli olarak çiftlerden erkek olanlara yapılacak tarama sonucunda, genlerde delesyon saptanan çiftlere genetik muayene ve genetik danışmanlığı da ücretsiz olarak sağlayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/724245/mansur-yavas-testlerin-basladigini-duyurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.