Nutuk dağıtılmasını engelleyen müdüre CHP Ankara'dan tepki

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Nutuk'un öğrencilere dağıtılmasını uygun bulmayan ilçe milli eğitim müdürüne; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hint’ten, Mısır’dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!" sözlerini anımsatarak, "Atatürk'ü milletimizin gönlünden silemezsiniz" dedi.
Büşra Bayrak
|
22 Nisan 2021, Perşembe - 10:58
Nutuk dağıtılmasını engelleyen müdüre CHP Ankara'dan tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Mersin'in Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' adlı eserinin öğrencilere dağıtılmasını 'uygun' bulmamasına sert sözlerle tepki gösterdi.

Atatürk’ün kendi kaleminden çıkan Nutuk'un milli tarihimizi birinci elden anlatan çok kıymetli bir eser olduğunu anımsatan CHP’li Akıllı, " Eğitimin başındaki bir zatın Atatürk'ün eserinin okullarda dağıtılmasını 'uygun' bulmaması kabul edilemez. Bu milletimize ihanettir. Atatürk'ü, O'nun devrim ve ilkelerini anlamamış bu zat derhal görevden alınmalıdır. Büyük Önder bugünleri görmüş ve şu sözlerle anlatmıştır; 'Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur. Dahili ve harici bedhahların Atatürk sevgisini milletimizin gönlünden silmeye gücü yetmeyecektir. Nutuk sadece bir kitap değil, Milli Kurtuluş Savaşı’nın bizzat lideri tarafından Türk Milleti’ne aktarılması ve istiklal ve istikbalimizin hasımlarına karşı vereceğimiz mücadelemizin rehberidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin her koşulda yol göstericimiz olacağını ve bu rehber eşliğinde geleceğe yürüyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor ne Nutuk’a yapılan saygısızlık başta olmak üzere milli değerlerimize yapılan tüm saldırıları kınıyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/724546/nutuk-dagitilmasini-engelleyen-mudure-chp-ankaradan-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.