Elmadağ, yenilikçi bakış açısıyla hijyen çalışmalarını sürdürüyor

İlçedeki taşmış çöp kutularından kurtulmayı amaçlayan Elmadağ Belediyesi, çöp konteynerlerini yer altına alıyor.
Zeliha Demirci
|
22 Nisan 2021, Perşembe - 11:29
Elmadağ, yenilikçi bakış açısıyla hijyen çalışmalarını sürdürüyor

Elmadağ’da, görüntü kirliliği oluşturan, hem pis kokular yayan hem de böceklenme sorunları oluşturan taşmış çöp kutularından kurtulmayı amaçlayan Elmadağ Belediyesi, çöp konteynerlerini yer altına alıyor. Yer üstündeki eski konteynerleri de yenileri ile değiştiriyor.

Yeraltı çöp konteynerleri, uzaktan kumandalı elektronik sistemli vince sahip çöp kamyonlarınca toplanıyor. Boşaltılma ve yıkanarak temizlenme özelliğine sahip olan konteynerler, kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda çöp sularının akmasını da engellemesiyle halk sağlığını korumaya katkı sağlıyor.

Konu hakkında konuşan Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, “Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak, yeraltı ve yerüstü yeni sitem çöp konteynerleri çevrenin korunması, Elmadağlı vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak. El değmeden boşalttığı de için işçilerimizin hijyen ve iş güvenliği doğrudan sağlanabilecek. Daha temiz, yaşanabilir bir Elmadağ için; hedefimiz yenilikçi çözümler sunarak, ilçemizi bu sene varil çöp sisteminden kurtarıp nüfus yoğunluklarına orantılı olarak yeraltı ve yerüstü sistemlerini yaygınlaştırarak Avrupa standartlarına çıkarmak.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/724598/elmadag-yenilikci-bakis-acisiyla-hijyen-calismalarini-surduruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.