Thodex'te yaşananlar İslam Memiş'in sözlerini hatırlattı

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in kaçtığı iddiası ardından gözler kripto para dünyasına çevrildi. Geçtiğimiz günlerde sanal para borsasına yönelik uyarılarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş, bu yolda herkesin yalnız olduğunu belirterek "Nice fabrika sahiplerini gördük şimdi aynı fabrikada işçi olarak çalışıyor. O yüzden çok bilmişlik havası içinde bu piyasalarda olmamak lazım." demişti.
Ankara Masası
|
22 Nisan 2021, Perşembe - 11:16
Thodex'te yaşananlar İslam Memiş'in sözlerini hatırlattı

Kripto para borsasında Thodex depremi yaşandı. Thodex'in işleme kapanması ardından şirket sahibi Faruk Fatih Özer'in kaçtığı iddia edildi. Avukat Üsame Ceran, şirket sahibi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’tan suç duyurusunda bulundu.

"Bu yolculukta herkes yalnız"

Tüm bu gelişmeler geçtiğimiz günlerde Ankara Masası'nın sorularını yanıtlayan Finans Analisti İslam Memiş'in sözlerini akıllara getirdi. Kripto para piyasasına körü körüne girilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Memiş, "Bu yolculukta herkes yalnız.  Tercih insanların. İki tane seçenek var. Ya milyoner olarak hayatınıza devam edeceksiniz ya da parklarda çürüyerek hayatınızı kaybedeceksiniz." demişti. 

"Önce piyasaları öğrenin"

Bu piyasada özgüvenli çok fazla insan gördüğünü kaydeden Memiş, "Nice taksi plakaları vardı şimdi ticari takside günlük yevmiyeye çalışıyor. Nice fabrika sahiplerini gördük şimdi aynı fabrikada işçi olarak çalışıyor. O yüzden çok özgüven içinde çok bilmişlik havası içinde bu piyasalarda olmamak lazım. Önce piyasayı öğrenin. 10.000 liralık değil de 1.000 liralık bir işlem yapın." ifadelerini kullanmıştı.

"Hiç kimse hayal kurmasın"

Memiş şunları söylemişti: "Evini satıp, arabanı satıp, bankadan kredi çekip, eşinden dostundan borç para alıp, hayalini kurduğun geleceğin parasını bu piyasaya yatırdığın zaman orada filmler değişir. Orada filmlerin senaryosunu başkası yazar figüranlığını sen oynarsın. İyi rolde mi oynarsın, kötü rolde mi oynarsın onu senaryoyu yazanlar bilir. O yüzden senaryo yazanların tezgâhına gelmeyeceksin, aklını başına alacaksın. Ama bir sabah kalktığımız zaman öyle hayat hikâyeleri okuyacağız ki, üçüncü sayfalarda insan gördükleri karşısında şok olacak. O yüzden hiç kimse hayal kurmasın."


http://www.ankaramasasi.com/haber/724613/thodexte-yasananlar-islam-memisin-sozlerini-hatirlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.