Balık kızartarak tüketilmemeli

Güncel araştırma sonuçlarına göre balıktan alınan besin değerlerinden maksimum fayda sağlamak için haftada 2-3 defa tüketilmesinin önerildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, sağlık için balığın fırın ya da ızgarada pişirip tüketilmesi gerektiğini söyledi.
IGF-IGF8005
|
22 Nisan 2021, Perşembe - 16:47
Balık kızartarak tüketilmemeli

BURSA (İGFA) - Balık, düzenli tüketildiğinde sayısız faydasıyla tam bir sağlık deposu. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, mevsiminde düzenli balık yiyerek beyin, kalp-damar ve göz sağlığımızı koruyabilir, bağışıklık sistemi ve sinir sisteminin güçlendirilebileceğini söyledi. Balığın  LDL ve trigliserid değerlerini düşürücü etkisinin mevcut olduğuna dikkati çeken Diyet Uzmanı Örnek, düzenli balık tüketiminin pek çok kanser türüne karşı koruyuculuğunu gösteren güvenilir çalışmalar da olduğunu kaydetti.

"Balığın kıymeti, bolca omega 3 yağ asitleri içermesinden geliyor" diyen Örnek , "Balığın vücutta çok önemli görevleri olan A, D, K ve B vitaminleri ile iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko mineralleri açısından da zengin bir besin. O nedenle balık satın alırken doğal ortamında beslenen deniz balıklarını tercih etmemiz önemli. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu daha var. Belki arada bir balıkları kızartarak kaçamak yapabilirsiniz. Fakat bu durumda vücudunuza girecek omega 3’leri unutun. Sağlık için en doğrusu balığı fırın veya ızgarada pişirip tüketmek. Balık tüketemediğimiz yaz ayları veya hiç balık tüketemeyen kişiler için omega 3 yağ asitleri içeren kapsül gibi preperatlar, doktor önerisiyle kullanılabilir” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/725415/balik-kizartarak-tuketilmemeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.