Ankara Büyükşehir Belediyesi seri üretime geçiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski otobüslerin elektrikli otobüslere dönüştürülmesi projesinde seri üretime geçiyor.
Ankara Masası
|
22 Nisan 2021, Perşembe - 20:16
Ankara Büyükşehir Belediyesi seri üretime geçiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin çevre dostu projelerinden, dizel otobüsleri elektrikli otobüslere dönüştürme projesinde seri üretime geçiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Seri Tadilat Tip Onay Belgesi"nin aldığını duyurdu.

Yavaş, 23 eski otobüslerin dönüşümü için çalışmalara başlanacağını belirtti.

25 Şubat'ta gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Yavaş "Şuanda testler Avrupa standartlarında tamamlandı. Artık seri üretmenin çaresine bakacağız. Ankara'nın sokakların bundan sonra elektrikli otobüsleri inşallah göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Dizel otobüslere göre daha ekonomik

Sıfır elektrikli otobüs maliyetinin 3’te 1 maliyetine yüzde 100 elektrikli otobüs dönüştürülürken, dizel otobüsün elektrikli otobüse dönüşümünde sadece yakıt farkı ise 3,5 yılda kendini amorti etme özelliğine sahip. Dönüşüm işleminden sonra kullanım ömürleri 15 yıl uzayan ve yüzde 80’e yakın yakıt tasarrufu sağlayan otobüsler, gece şarjıyla birlikte 3-4 saatlik şarjla yaklaşık 300 ila 400 kilometre yol yapabiliyor.

BELKA Atölyesinde çıkartılan dizel motor, şanzıman ve yakıt deposu gibi ana sistemlerle otobüs yaklaşık bin kilogram üzerinde hafifletilerek yük dağılımı daha dengeli hale getirildi. Testler sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi BELKA Atölyesi, yüzde 100 elektrikli dönüşüm tadilat yetkisi almış ilk şirket olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/725643/ankara-buyuksehir-belediyesi-seri-uretime-geciyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.