Cuma namazı kılınabilinecek mi?

Kısıtlamaya denk cuma namazına gidilip gidilemeyeceği merak konusu olurken, vatandaşların evlerine en yakın camilerde namaz kılabileceği öğrenildi.
Ankara Masası
|
22 Nisan 2021, Perşembe - 23:50
Cuma namazı kılınabilinecek mi?

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili de dahil edilerek, 82 saatlik 3 gün sürecek bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi.

Kısıtlamalarla ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de sokak kısıtlamasına denk gelen cuma namazına gidilip gidilemeyeceği oldu.

Bakanlıktan soruya cevap

"Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 23 Nisan 2021 cuma günü vatandaşlarımız cuma namazı için camilere gidebilecekler mi?" sorusuna İçişleri Bakanlığı sıkça sorulan sorular bölümünde yanıt verirken, daha önceki açıklamalarda, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının cuma günlerine denk gelmesi halinde vatandaşların araç kullanmaksızın kendilerine en yakın camiye cuma namazı için gidip gelebileceklerinin belirtildiği anımsatıldı.

Yanıtta, 22 Nisan perşembe 19.00'da başlayıp, 26 Nisan pazartesi 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kalan 23 Nisan 2021'de vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekleri bildirildi.

Hangi kurallara dikkat edilecek?

  • Vatandaşların evlerine en yakın camilere yürüyerek gitmeleri ve hiçbir şekilde araç kullanmamaları istenecek.
  • Camiye gelen vatandaşların maske ve tek kullanımlık (kendine ait) seccadelerinin olmasına dikkat edilecek.
  • Sosyal mesafe gözetilerek namaz eda edilecek.
  • Vatandaşların namaz sonrasında da camiden kurallara uygun şekilde çıkılmasına dikkat edilecek.
http://www.ankaramasasi.com/haber/725730/cuma-namazi-kilinabilinecek-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.