Erhan Kuşcu'dan Mansur Yavaş'a salvolar

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşcu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim dönemi verdiği vaatler hatırlatılarak bunlardan kaçının hayata geçtiğini sordu. Kuşcu, "Bu vaatleri ve hedefleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a biz vermedik, kendi vaatleri ve hedefleridir. Kendi hedeflerinin karşılığında Mansur Yavaş’ın faaliyetsizlikleri ortadır." dedi.
Ankara Masası
|
23 Nisan 2021, Cuma - 14:38
Erhan Kuşcu'dan Mansur Yavaş'a salvolar

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşcu, yaptığı yazılı açıklama ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yukarı Çavundur Grup Yolu’na atılan asfaltın 5 ayını doldurmadan kullanım ömrünü doldurduğunu, asfaltın bu kısa sürede bile köstebek yuvasına döndüğünü belirten Kuşcu, "Sadece yaptım demek için, zamansız, bilinçsiz bir şeyleri yapmak ne kadar hakkaniyetli ve ne kadar hizmet anlayışına uygundur? Bu yollara atılamayarak ziyan olan asfalt milletin parası değil midir? Daha yılını doldurmadan ömrünü dolduran bir asfalt atmak nasıl bir hizmet anlayışıdır?" diye sordu. 

Kutuören Mahallesi ve Yazır Mahallesi ana ulaşım yolunda kısa süre önce yapılan beton asfalt uygulamasının da mevcut haliyle sağlıklı ve güvenli bir ulaşıma izin vermediğini kaydeden  Kuşcu, öncelikli olarak hizmetin kalıcı olmasının hedeflenmesi gerektiğini belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet anlayışının "göz boyamak" üzerine kurulduğunu savunan Kuşcu, "Bunun neticesinde, vatandaşın parası ve belediye kaynakları çarçur edilmektedir." dedi.

Kuşcu,  Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmasına rağmen gerçekleşmeyen bazı hizmetlerin  Çubuk Belediyesi'nin imkanları çerçevesinde hayata geçtiğini ekledi. 

Büyükşehir'in internet çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütün köylere internet götürdüğü yönündeki çalışmasını yazılı ve görsel medyadan kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Kuşcu, "Güzel bir proje olarak vatandaşımızda beklenti uyandırmış, ancak uygulama itibari ile ne yazık ki yine hizmet değil hezimet olarak karşımıza çıkmıştır. Sadece bir şeyleri sosyal medyada paylaşmak, algı siyaseti ile süreci yönetmek, kısacası yaptık demek için yapılmış bir iş. Hemşehrilerimizle sürekli görüşüyor ve yapılan işlerin süreçlerini takip ediyoruz. İnternet hizmeti götürdüğünüzü söylediğiniz köylerin, internet hizmetinden faydalanıp faydalanmadığının takibini yaptınız mı ? Tabi ki yapmadınız. Bizler yerinde inceledik. Köy konaklarına ya da camilere bağlatılan internet hizmeti 20-30 metre mesafede ya kullanılıyor ya da kullanılamıyor." ifadelerini kullandı. 

"Yaptığınız iş amacına hizmet etsin, algıya değil." diyen Kuşcu, "Orada internet bağlantısını bekleyen çocuğun hayal kırıklığını, hiçbir açıklamanız bastıramaz. Bunlara rağmen CHP Çubuk İlçe Başkanlığı amaca hizmet etmeyen, çalışmayan, algıdan öte gitmeyen bu iş için '77 köyde de internet var.' diyebilecek kadar umarsızca açıklama yapıyor. Bu açıklama ya hiçbir şeyden haberleri olmadıklarını ya da vatandaşın sorunlarını umursamadıklarını gösteriyor." diye ekledi.

Faaliyet raporunu hatırlattı: "İlçemize olan ilgisizliğin göstergesi"

MAN A.Ş.’ye ait tesisin ilçeye kazandırılması ve hayat bulması noktasında büyük uğraşlar verildiğini hatırlatan Kuşcu, "Hükümetimiz, Bakanlığımız, Çubuk Belediyemiz ve ilgili kurumlar, bu projenin hayata geçmesi için gerekli imkan ve destekleri sağlamış ve bu tesis ilçemize kazandırılmıştır. İnşaatına başlanılan MAN A.Ş.’ye ait tesis inşallah yakın zamanda hayat bulacak ve ilçemizin istihdamına önemli katkı sağlayacaktır. Yazır sanayi bölgesinde yatırımını tamamlayıp faaliyetine başlayan firmaların yanında yatırımı devam eden firmalar da var. Çubuk ilçemiz için hayati öneme sahip olan bu projeler bir istihdam bölgesi oluşturmakla birlikte, ilçemizin sanayi ve üretim bölgesi olması yolunda atılmış büyük bir adımdır." dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanında olan bu bölgede, ham yolların açılmasının, altyapı hizmetlerinin sağlanmasının ve yolların asfaltlanmasının ivedi olarak beklenirken, yoğun talepte bulunulmasına rağmen hiçbir adım atılmadığını savunan Kuşcu, "Geldiğimiz noktada sadece Çubuk Belediyemizce hizmet verecek olan yollar açılmaya çalışılmaktadır. Ancak bölgenin genelindeki yolların açılmasına ve altyapı çalışmalarının yapılmasına ivedi olarak ihtiyaç duyulmaktadır. İlçemiz için hayati öneme sahip olan bu yatırımlara karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet raporunda ilçemiz için ham yol açımı işi 0 (sıfır) km yazılması, ilçemize olan ilgisizliğin ve hizmet yapılmadığının önemli göstergelerinden birisidir." diye ekledi.

Mansur Yavaş'ın "Çiftçinin ve üreticinin ürettiği ürünü değerinde tarladan ve yerinden alıp Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile kuracağı marketlerde satarak çiftçimizi, üreticimizi kalkındıracağız, çiftçimizi mağdur etmeyeceğiz" dediğini aktaran Kuşcu, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve siyasi temsilcilerine seslenerek "Çubuk'ta kaç tane çiftçinin tarlasından kaç kg ürün alındı?" diye sordu. 

"CHP yönetimine tavsiyemiz: Mesnetsiz açıklamalardan uzak durun "

CHP İlçe Başkanlığı'ndan fide-nohut dağıtımına ilişkin yapılan açıklamada " Siyasi partilere bilgi verdik" ifadesinin kullanıldığını aktaran Kuşcu, "CHP yönetimine tavsiyemiz bu tür konularda tutarsız ve mesnetsiz açıklamalardan uzak durun. Bizler AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı olarak herhangi bir davet ve bilgi “bildirim” almadık. Diğer kurumların da bir çoğunun bilgisinin olmadığını biliyoruz. Böyle bir programın organizasyonu CHP İlçe Başkanlığı'nın mı yoksa Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mi görevidir ? CHP ilçe böyle önemsiz işlerle değil de iş ve hizmet üreterek gündem olmaya çalışsınlar. Tohum-fide dağıtımında herkesin haberi var dediğiniz husus, CHP ilçe teşkilatı olarak sadece üyelerinize attığınız mesaj mıdır?
Yapılan genel açıklamaların içerisinden CHP ilçe başkanlığının birkaç hususu işlemesi, düzeltme ihtiyacı adı altında anlatmaya çalışması manidardır." değerlendirmesinde bulundu. 

"Ankara Büyükşehir Belediyesi için şeffaflıktan bahsediliyor. Hangi şeffaflık onu da sormak isteriz." diyen Kuşcu, "Bütçe görüşmelerinde açık ve net bir şekilde soruldu. İki yıl içerisinde size emanet edilen bütçe ile ne yaptınız ? Büyükşehir Belediyesi'ni yönettiğiniz süreçte yaptığınız hizmetler nelerdir?  Ankara’ya ve Çubuk’a ne tür hizmetler ve yatırımlar yaptınız ? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin harcamalarına ilişkin belgelerin yüzde 62,38’ini 2020 yılı hesaplarını inceleyen denetim komisyonuna vermemesi nasıl bir şeffaflıktır?" sorularını yönetti. 

Mansur Yavaş'ın saatlerce açıklama yaptığını ancak ortada icraat olmadığını dile getiren Kuşcu, "Ankara Büyükşehir Belediye yöneticileri ve ilçedeki siyasi temsilcilerinin geçmiş ile dertleri nedir anlamak mümkün değil. Geçmişi karalamak ile vakit kaybedeceğinize ya da buradan siyasi bir rant elde etmeye çalışacağınıza, üzerinize düşen hizmetlerini yerine getirin. Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliğinizi bu şekilde örtmeye çalışmayın. Aksine Büyükşehir Belediyesinin varsa Çubuk için yaptıkları hizmetleri anlatın. İki yıldır hemşehrilerimizin sıkıntılarının ne kadarına çözüm ürettiğinizi anlatın. Emanet olarak teslim aldığınız Büyükşehir Belediyesi kaynakları ile neler yaptınız onları anlatın. Lafla peynir gemisi yürümez." değerlendirmesinde bulundu. 

Verilen vaatlerin hangisi gerçekleştirildi?

"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çubuk’ta faaliyet gösteren birimlerinde, çalışanlara mobing uygulanıyor mu? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çubuk'taki siyasi temsilcileri, çalışanlara baskı kurarak hem üyelik konusunda hem de farklı konularda üstü kapalı tehdit ederek mobing uyguluyorlar mı? Sosyal yardım ve iş talebi olan hemşehrilerimize önce üye olma baskısı yapılıyor mu?" diye soran Kuşcu, açıklamasının devamında  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Çubuk için verdiği vaatleri hatırlattı.

Kuşcu şöyle devam etti:

a) Yeni metro hattımızla Çubuk’a ulaşmak çok kolay olacak,
b) Hemşehri kart projesi,
c) Organize Sanayi Bölgesi
d) Vişne suyu fabrikası
e) Domates suyu ve salça fabrikası,
f) Süt ve Süt ürünleri tesisi,
g) Köye dönüş projesi
h) Köyümüze destek projesi
i) Kendi bitkisini üreten Çubuk
j) Ankara savaşının Çubuk turizmi’ne kazandırılması
k) Termal-su
l) Aydos Kayak merkezi
m) Çubuk kent parkı,
n) Çubuk II ve Karagöl Mesire alanı
o) Şabanözü, Akkuzulu sapağı köprülü kavşak çalışması.

Bunlar 2,5 yıl önce seçim çalışmalarında Mansur Yavaş’ın broşüründe yazan projeler. İlave olarak anlattıkları da var. 5 yıllık hizmet süresinin takriben yarısı bitti. Verilen vaatler yukarıda, yapılan hizmetler nerede ?

Verilen vaatlerin hangisi gerçekleştirildi ? Uçuk kaçık vaatleri bir kenara bırakalım, yapılabilecek vaatlerden kaç tanesi yapıldı ?

Bu vaatleri ve hedefleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a biz vermedik, kendi vaatleri ve hedefleridir. Kendi hedeflerinin karşılığında Mansur Yavaş’ın faaliyetsizlikleri ortadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin siyasi ilçe temsilcisi ve yöneticilerine tavsiyemiz;
Çubuk ilçemiz için ham yol açma işinin 0 (sıfır) olduğu, ilaçlama bedeli olarak 122 TL gibi komik bir rakamın yazıldığı faaliyet raporunu okumanızdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken hizmet ve vaatler ortadayken, karşımızda sadece HEZİMET vardır.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/726632/erhan-kuscudan-mansur-yavasa-salvolar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.