Çubuklu ev hanımı İlknur Türkmen'in büyük başarısı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 12 civcivle hobi amaçlı kaz yetiştiriciliğine başlayan ev hanımı İlknur Türkmen, bir yılda çiftlik kurdu.
Ankara Masası
|
24 Nisan 2021, Cumartesi - 11:10
Çubuklu ev hanımı İlknur Türkmen'in büyük başarısı

Ankara'nın Çubuk ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan 55 yaşındaki İlknur Türkmen, bir yılda yakaladığı başarıyla gündem oldu.

Koronavirüs nedeniyle evde zaman geçirmek zorunda kalan astım hastası Türkmen, pandeminin başında gittiği pazarda şirin bulduğu kaz yavrularını hobi amaçlı beslemeye başladı.

12 civciv alarak kaz yetiştiriciliğine başlayan Türkmen, kaz yumurtasına ve etine talebin yüksek olduğunu görmesiyle bir yılda 300 hayvanlık bir sürüye ulaştı.

Türkmen, kendisi gibi kaz yetiştirmek isteyenlere de yumurta vermeye başladı.

"Para kazanma mutluluğu yaşadım"

İlknur Türkmen, hobi amaçlı başladığı işten para kazandığını belirterek "Kaz yetiştiriciliği sayesinde hayatımda ilk kez para kazanmanın mutluluğunu yaşadım." dedi.

Eşinin asgari ücretle çalıştığını, bu nedenle kazdan elde ettiği gelirin aile ekonomisine önemli katkı sağladığını aktaran Türkmen, şunları belirtti:

"Pandemi süresine de denk gelen kaz yetiştirme merakım sayesinde hem evimde durdum, sağlığımı korudum hem hoşça vakit geçirdim hem de kazanç elde etmeye başladım. İsteyen herkese hem kaz hem de damızlık kaz yumurtası veriyorum. Kuluçka makinem yok, ben de başkasının makinesini kullanarak yavru elde ediyorum. Bu işi imkanlarım ölçüsünde daha da büyütmek istiyorum."

"Çocuklarım gibi ilgileniyorum"

Kazlarla uğraştığı için canının hiç sıkılmadığını ifade eden Türkmen, "Bahçemdeki kaz sayısı 300'e kadar çıktı, bunun 200'ünü geçtiğimiz ay sattım. Yerli ve linda türlerinde iki cins kaz yetiştiriyorum. Salgın döneminde kazlarla uğraştığım için hiç sıkılıp bunalmadım. Onlarla aynı çocuklarım gibi ilgileniyorum. Her günüm bu şekilde dolu dolu geçiyor." dedi.

Türkmen, yetiştirdiği kazların 3-4 kilogram ağırlığa ulaştığını ve büyüklüklerine göre 150-200 liradan alıcı bulduğunu bildirerek, kaz yumurtasının tanesinin ise 8 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/727348/cubuklu-ev-hanimi-ilknur-turkmenin-buyuk-basarisi

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.