Şentop'tan HDP'nin "Ermeni Soykırımı'na" ilişkin açıklamasına tepki

HDP'nin Ermeni Soykırımına ilişkin açıklaması hakkında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Ne zaman hasımları Türkiye aleyhine bir tavır içine girse HDP onlarla hareket ediyor." dedi.
Ankara Masası
|
24 Nisan 2021, Cumartesi - 14:53
Şentop'tan HDP'nin "Ermeni Soykırımı'na" ilişkin açıklamasına tepki

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen diplomatlar ve ailelerinin Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  TBMM Başkanı Mustafa  Şentop, HDP'nin sözde Ermeni Soykırımı açıklamasına tepki gösterdi.

 Şentop "HDP Türkiye’de hukuken kurulmuş bir parti olmasına rağmen Türkiyeli bir siyasi hareket gibi konuşmuyor. Söylemlerini buna göre rotaya koymuyor maalesef. Ne zaman Türkiye’nin hasımları Türkiye aleyhine açıklama yapıyorsa HDP de onlarla hareket ediyor. Bizim tarihimizin hiçbir dönemine dair utanacağımız başımızı önümüze eğdirecek bir sıkıntımız durumuz söz konusu değildir." dedi

ABD yönetiminin sözde Ermeni Soykırımı'nı tanıması iddiaları hakkında Şentop şu ifadeleri kullandı: 
"İddia edildiği gibi 1915 olaylarının soykırım olarak tanımlanabilmesi için hukukta öngörülen şartların hiçbiri mevcut değildir."

(İHA- AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/727811/sentoptan-hdpnin-ermeni-soykirimina-iliskin-aciklamasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.