Ankara'da ilçe belediye başkanlarından 'soykırım' tepkisi

Ankara'da ilçe belediye başkanları, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
25 Nisan 2021, Pazar - 08:58
Ankara'da ilçe belediye başkanlarından 'soykırım' tepkisi

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajındaki "soykırım" ifadesi gündemdeki yerini koruyor. Ankara'da ilçe belediye başkanları söz konusu mesaja, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları açıklamalarla tepkilerini dile getirdi.

İşte o paylaşımlar: 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse: Yeni bir oyun peşindeler. @JoeBiden aynaya baksın.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok:  İfadelerinden dolayı Biden’ı tekrar kınıyoruz! Yakın tarihte Irak’ta soykırım, Libya’da soykırım, Suriye’de soykırım... Milyonlarca insanı öldürdüler. Milyonlarca insan vatanlarından, yurtlarından oldu. Hangi insan hakları, hangi demokrasi! Amerika, dünyanın her köşesinde her an bir soykırıma insanları tabi tutuyor. Türk milleti asimilasyona, soykırıma karşı olmuştur. Asimilasyon olsa; Balkanlar’da, Batı Avrupa’da, Orta Doğu’da başka bir ırk kalmazdı. Bizim tarihimiz insanlık ve adalet tarihidir!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı:  Şanlı tarihimizin her bir sayfası kahramanlıklarla doludur. Kimse kalkıp #1915Olayları üzerinden bize tarih dersi vermeye kalkmasın. Önce kendi karanlık tarihini bir incelesin...

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen:  Siyasetçilerin işi gerçekleri çarpıtarak, olmayana oldu diyerek, tarihi yeni baştan yazmak değildir. Tarihi, tarihçilere bıraksınlar. İngilizlerin 1920’de Malta’da kuramadığı mahkemeyi, 2021’de bir açıklamayla hüküm vererek yapmak ASLA KABUL EDİLEMEZ. Şiddetle kınıyorum. 

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik:  ABD diline sözde "Ermeni soykırımını" almadan önce kendi karanlık tarihine baksın.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: ABD Başkanı Joe Biden’ın tarihi gerçeklerle bağdaşmayan ve siyasi çıkarlar uğruna yaptığı açıklaması kabul edilemez, Yenimahalle’deki tüm hemşerilerim adına nefretle kınıyorum. Tarihi olaylar hakkında hüküm vermek siyasetçilerin değil tarihçilerin işi olmalıdır.

Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın:  Sözde soykırım yakıştırmalarıyla yerli halkını, Kızıldereli katliamlarını, Irak’ı, Vietnam’ı, Afganistan’ı ve onlarca soykırımlarını kapatmak istiyorlar. Aziz milletimize atılan soykırım iftirası yok hükmündedir. Bizim şanlı tarihimizde Ermeni soykırımı yoktur ve asla olmamıştır.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz:  ABD Başkanı’nın “soykırım” ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum! Soykırım iddiası, ABD’nin kendi halini beyanıdır! Zira soykırım be sömürge düzeni görmek isteyen kendi geçmişine baksın. ABD Başkanı değişse de ABD’nin ucuz siyaseti değişmiyor bir kez daha görmüş olduk.

 Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar:  ABD Başkanı Biden ile içerideki uzantılarının #1915Olayları’na dair şanlı tarihimizi hedef alan asılsız iddialarını ve soykırım iftirasını reddediyoruz. Tarihi gerçekleri, siyasi hesapları için yok sayanları tarih affetmez!

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran: ABD Başkanı Joe Biden’ın, #1915olayları'na ilişkin açıklamasını kınıyor, tarihsel gerçeklik dışındakı bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/731272/ankarada-ilce-belediye-baskanlarindan-soykirim-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.