Mehmet Yılmazer'den Mansur Yavaş'a HDP ve Kaftancıoğlu göndermesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, HDP ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu sözde Ermeni soykırımı paylaşımları nedeniyle kınamasını isteyen AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, "Yiğitçe, Beypazarı gibi, Ankaralı gibi Canan’ı ve HDP’yi kına! Değilse bu ses çıkaramamanı biz kınarız." dedi.
Ankara Masası
|
25 Nisan 2021, Pazar - 09:47
Mehmet Yılmazer'den Mansur Yavaş'a HDP ve Kaftancıoğlu göndermesi

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesini kullanması farklı tartışmaları da gündeme getirdi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu ifadeye yönelik tepkisinden tatmin olmayan AK Parti cephesi, sözde soykırımı tanıyan HDP ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da kınanmasını istedi. 

"Ankaralı gibi kına"

Başkan Yavaş'ın sosyal medya hesabından Joe Biden'i etiketleyerek paylaştığı İngilizce mesajına yer veren AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, " Bak Bay @mansuryavas06 , @Canan_Kaftanci ‘na veya HDPlilere İngilizce yazmana gerek yok. Açıktan Türkçe, Türk gibi yazarsan anlarlar. Joe Biden’ı kınamakla geçiştiremezsin. Yiğitçe, Beypazarı gibi, Ankaralı gibi Canan’ı ve HDP’yi kına! Değilse bu ses çıkaramamanı biz kınarız. Nokta" dedi. 

HDP, bir bildiri yayımlayarak 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise 2013 yılında yılında yaptığı paylaşımda "23 Nisan'dan bir sonraki gün neydi? Bilmek istemeyenler için ipucu: 1915" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/731297/mehmet-yilmazerden-mansur-yavasa-hdp-ve-kaftancioglu-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.