Kahramankazan’da Hitit Rallisi heyecanı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en eski yarışlarından olan ve ilk kez 1973 yılında Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardından 2009’dan bu yana gerçekleştirilemeyen Hitit Rallisi doğduğu topraklara yeniden dönüyor.
IHA-20210425AW304371
|
25 Nisan 2021, Pazar - 12:08
Kahramankazan’da Hitit Rallisi heyecanı

Kahramankazan Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) ve Kahramankazan Kent Konseyi'nin girişimleri sonuç verdi. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Hitit Rallisi’nin 47.’sinin 3-4 Temmuz tarihlerinde ilçede düzenleneceğini açıkladı. 

Bu kapsamda Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3’üncü ayağı olan H itit Rallisi, Güvenç ve Başkent etaplarıyla Kahramankazan’da yapılacak.  Ayrıca Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın ayaklarından biri de ilçede gerçekleştirilecek. Söz konusu tırmanma yarışı 22-23 Mayıs tarihlerinde Kılıçlar Mahallesi civarında düzenlenecek.

"Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız"

Kahramankazan Belediye Başkanı Oğuz, ilki yine 1973’te Kahramankazan’da gerçekleştirilen Hitit Rallisi’nin uzun bir aranın ardından yeniden ilçelerinde düzenlenecek olmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Kahramankazan Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Bu etkinliklerle birlikte bir süreci de hayata geçireceğiz. İnşallah yapacağımız çalışmalarla Kahramankazan’ı Türkiye’de otomobil sporlarının merkezi ve ralli tutkunlarının buluşma noktası haline getireceğiz. Mayıs ve temmuz aylarında düzenlenecek yarışlar için tüm yarış tutkunlarını Kahramankazan’a davet ediyorum" dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/731455/kahramankazanda-hitit-rallisi-heyecani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.