Çankaya Belediyesi yatırımların ara vermiyor

Çankaya Belediyesi, pandemi döneminde de ara vermeden yatırımlarına yenilerini ekliyor.
Zeliha Demirci
|
26 Nisan 2021, Pazartesi - 12:54
Çankaya Belediyesi yatırımların ara vermiyor

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yatırımların artarak süreceği müjdesini verdi. Ranta değil halka hizmet sloganıyla ilçenin çehresini değiştiren ve vatandaşın doğrudan yararlanabileceği yatırımlara önem veren Başkan Taşdelen, aralarında hizmet binası, spor parkı, Çankaya Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezinin de olduğu birçok yatırımın önümüzdeki süreçte halkın hizmetine sunulacağını paylaştı.

Çankaya Belediyesi Çayyolu bölgesinden sonra Yıldız bölgesine de bir hizmet binası kazandırıyor. İçerisinde Çankaya Evinin yanı sıra ağız ve diş polikliniği ile kütüphanenin de bulunacağı Yıldız Belediye Hizmet Binası çevre mahallelerde oturan vatandaşların Kızılay’a gelmeden işlerini halletmelerine olanak sağlayacak.

Çankayalılar sporu daha çok sevecek

Pandemi sürecinde vatandaşların bulundukları bölgede spor yapmalarına olanak sağlayan tesisleri ile dikkat çeken Çankaya, Dikmen bölgesinde Karapınar Spor Parkını da Çankayalılara kazandırdı. İçerisinde futbol, basketbol, fitness alanları ile yürüyüş yolunun bulunduğu spor parkında, çocuklar için de oyun alanı yapıldı. Evlerde bunalan Çankayalılara nefes alma imkanı sunacak Karapınar Spor Parkı Dikmenlilerin yeni yaşam alanı olacak.

Çankaya Evleri'nin sayısı durmadan artıyor

Vatandaşların sosyalleşerek hobi kurslarına katıldığı ve 21. yüzyılın Halk Evleri olarak adlandırılan Çankaya Evlerine bir yenisi ekleniyor. Öveçler Vadisi'nin girişinde inşaatı süren Çankaya Evi ile vatandaşlar vakit geçirebilecekleri yeni bir sosyal alana kavuşacak.

Engelliler için yeni bir yaşam alanı daha

Sokullu bölgesinde yapımı süren Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi ise engelli bireylerin sosyalleşmelerine ve kişisel gelişimlerini destekleyecek hizmetlere imkan tanıyacak. Engelli bireylerin yanı sıra 65 yaş üzeri vatandaşların yararlanabileceği Bahar Evinin de bulunacağı merkezde, engelli bireyler topluma kazandırılmış olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/733178/cankaya-belediyesi-yatirimlarin-ara-vermiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.