Cuma gününün anlamı nedir? Cuma günü ne yapılır?

Çok eski zamanlardan beri, dünyanın her yerinde olduğu gibi, Anadolu’da da günlere anlamlar yüklenmiş. Anadolu’daki insanlar uzun yıllık tecrübelerine dayanarak günleri özelliklerine ayırmış. Eski Anadolu Türkleri, hangi gün ne yapılır-ne yapılmaz bize önemli ipuçları veriyor.
Zeliha Demirci
|
10 Kasım 2023, Cuma - 13:45
Cuma gününün anlamı nedir? Cuma günü ne yapılır?

Cuma gününü astrolojide temsil eden gezegen Venüs’tür. Aşkın ve bereketin gezegeni Venüs, bu konularla ilgili olumlu enerjiler dağıtır.  İskandinav mitolojisinde güzellik tanrıçası olarak anılan Frejya’nın günü olan cuma, İngilizce’ye friday olarak geçmiş. Venüs ise Yunan mitolojisinde, güzellik tanrıçası Afrodit’i simgeler.

Cuma günü yapılabilecek en uygun aktivitelerin başında romantizm gelir. Bugün ailenize, arkadaşlarınıza ve eşinize sevginizi göstermek için en uygun gündür. 


Cuma günü, yeni bir ilişkiye başlamak, küsleri barıştırmak, alışveriş yapmak, estetik ve güzellik konularıyla ilgilenmek, tembellik yapmak ve keyif aldığınız işlerle ilgilenmek için çok uygundur.

Cuma günü, spa, detoks kampı ve sinema gibi rahatlama üzerine çıkılacak yolculuklar ve geziler için ideal bir gündür.

Eski Türkler’e göre cuma günü uğurludur. Türkçe’deki adını, Arapça’da toplanma anlamına gelen cemden alır. Cuma günü, İslam dininden sonra Müslümanların haftada bir toplanıp işlerini görüştüğü, birlikte ibadet ettiği toplanma günü anlamına gelir. Kız istemeye cuma günü gidilir, hayırlı olan işlerin başlangıcı bugüne denk getirilir

http://www.ankaramasasi.com/haber/73372/cuma-gununun-anlami-nedir-cuma-gunu-ne-yapilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.