ASÜ'lü milli güreşçiden '10 numara' şampiyonluk

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ve kariyerindeki 10’uncu Avrupa Şampiyonluğunu elde eden Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’i tebrik etti.
IGF-IGF9241
|
27 Nisan 2021, Salı - 09:39
ASÜ'lü milli güreşçiden '10 numara' şampiyonluk

AKSARAY (İGFA) - ASÜ mezunu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Polonya’nın Başkenti Varşova’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası finalinde rakibini 3-1’lik skorla mağlup etti.

Şampiyonayı altın madalya ile tamamlayan Kayaalp, 10’uncu kez Avrupa şampiyonu olarak kendisine ait rekoru da geliştirdi. Rıza Kayaalp’in en fazla Avrupa Şampiyonu olan Türk sporcu olduğunu ve kariyerinde dört dünya şampiyonluğu ile olimpiyat ikinciliği bulunduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, her birinin kıymetli başarılar olduğunu belirterek, alacağı şampiyonlukla rekorlarına yenilerini ekleyeceği inancıyla milli sporcuyu başarılarından ötürü kutladı.

Hatırlanacağı gibi, 130 kilo grekoromen stilde mindere çıkan Rıza Kayaalp şampiyonanın ilk turunda Ukraynalı rakibi Aleksandr Chernetskyi’yi 10-1, çeyrek finalde de Romen rakibi Alin Alexuc’u 8-0 yenmişti. İlk iki rakibini sayı tuşuyla minder dışına iten Kayaalp, yarı finalde ise Alman rakibi Eduard Popp'u 5-0 öndeyken tuşla yenerek finale yükselmiş ve finalde Gürcü sporcu Lakobi Kajaia ile karşılaşan Rıza Kayaalp, bu müsabakayı da 3-1 kazarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/735799/asulu-milli-guresciden-10-numara-sampiyonluk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.