Mehmet Yılmazer'den Mansur Yavaş hakkında istifa iddiası

Ak ​Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Mansur Yavaş'ın Ermeni olaylarıyla ilgili aldığı tutumu eleştirdi. Yılmazer, Yavaş'ın görev süresini tamamlamadan istifa edeceğini iddia etti.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2021, Salı - 22:49
Mehmet Yılmazer'den Mansur Yavaş hakkında istifa iddiası

Ak Parti Ankara İl Başka Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Ankara Masası, Redaktör ve Medya Ankara ortak yayınında soruları yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 1915 olaylarıyla ilgili partisinin aldığını tutum karşısında sessiz kalmasını eleştiren Yılmazer "Joe Biden bir açıklama yaptı. Joe Biden’ın açıklamasıyla beraber hatta bir gün önce, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Başkanı, 23 Nisan’dan bir sonraki gün, ipucu 1915 diyebildi. Mansur Yavaş’tan bir gram ses yok. Her şeye konuşan Mansur Yavaş, Boğaziçi Dayanış Platformu resmen bunu sözde Ermeni Soykırımı ilan etti, acılarını paylaştı. Bende şimdi soruyorum hepimiz Ermeniyiz diyenlerden misin değil misin? Değilsen açıklama yapacaksın. Değilsen Canan Kaftancıoğlu’na da kınama yayımlayacaksın.  Değilsen Boğaziçi Dayanışma Platformu’na da açıklama kınama yayımlayacaksın. Yeri geldiğinde işine geldiğinde milliyetçi davranıp, işine geldiğinde susamazsın." dedi.

"Karnından konuştu"

Yavaş'ın İstanbul Sözleşmesi'ne de karşı olduğunu ifade eden Yılmazer "İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili de karnından konuştu. İstanbul Sözleşmesini ifade etmedi kadınlar üzerinden bir açıklama yaptı ve karnından konuştu. İstanbul Sözleşmesinden Türkiye Cumhuriyet’in çekilmesine de aslında karşı çıkıyordu. Bunu bütün milliyetçiler bilmeli bütün muhafazakarlar bilmeli. Nerede durduğunu tespit etmek zorundadır." ifadelerini kullandı.

"Huzursuz edilmek ve baskılanmakta"

Yılmazer, Yavaş'ın baskı altında ve huzursuz olduğunu vurgularken "Ama şunu net biliyoruz. Mansur Yavaş şuan bulunduğu parti içerisinde huzursuzdur. Huzursuz edilmektedir ve baskılanmaktadır. Bunun da farkındayız. Onun için çıkıp açık açık konuşmak zorundadır. Yerini belirlemek zorundadır. İlkeler etrafında durmak zorundadır. Eğer Ermeni Tehciri soykırım olarak ilan eden partisinin il başkanı varsa bunu kınamak zorundadır." şeklinde konuştu.

"İstifa edecek"

Yavaş'ın istifa edeceğini iddia eden Yılmazer sözlerine şöyle devam etti;

2019 yılında tatile çıksaydım 2021’de dönseydim ne değişti diye sorsalardı bana, neyi değişik görüyorsun diye sorsalardı bana diye bileceğin bir şey yok sayın Yavaş, Bay Mansur.  Sana bay bay diyeceğiz sonunda. Bu gidişatın sana bay bay denmesini gerektirecek. Ve ben eminim Mansur Yavaş 4 yılı tamamlayamayacak. Ben bundan bir buçuk sene öncede söyledim. İstifa edecek. Sayın Mansur Yavaş ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu baskısına ne kendi dayandığı tabanın baskısına dayanamayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/737144/mehmet-yilmazerden-mansur-yavas-hakkinda-istifa-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.