Gemlik'teki Millet İttifakı'nda siyasi protokol krizi

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir'in vefatıyla boşalan başkan yardımcılığına atanan Mert Dimili'nin ardından, İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, CHP'ye ittifak protokolünü hatırlattı. Başkan Yavuz, protokolün uygulanmamasının emek veren İYİ Parti Teşkilatını üzdüğünü ifade etti.
IGF-IGF9388
|
29 Nisan 2021, Perşembe - 09:38
Gemlik'teki Millet İttifakı'nda siyasi protokol krizi
Tarık ŞEKER (GEMLİK BASIN) 
Gemlik’te 31 Mart yerel seçimlerine CHP ile İYİ Parti teşkilatları Millet İttifakı olarak birlikte seçime girmişlerdi. İttifak gereği olarak meclis kadroları oluşturulmuş, seçim sonrası Belediye Yönetimi için protokol yapılmıştı, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir'in vefatı sonrasında boşalan başkan yardımcılığına atanan Mert Dimili'nin ardından, Gemlik İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz CHP'ye protokolü hatırlatarak şu açıklamayı yaptı;
"İttifak gereği olarak meclis kadroları oluşturulmuş, seçim sonrası belediye yönetimi için protokol yapılmıştır. Bu birliktelik ve güç birliği uzun süredir Gemlik’te devam eden AK Parti siyasi iradesini değiştirmiş ve Millet İttifakının başarısıyla adayımız Uğur Sertaslan Gemlik Belediye Başkanı olmuştur. İYİ Parti de 2 meclis üyeliği kazanmıştır. Yerel seçimlerin sonuçlarına bakıldığında seçimin kazanılmasında İYİ Parti Parti seçmeninin verdiği desteğin önemi oldukça barizdir. Bu birlikteliğin ifadesi açısından, parti yönetimlerince  imzalanan protokolün uygulanmasını İlçe Başkanı olarak şahsım ve Yönetim Kurulum CHP İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı nezdinde sürekli talep etmemize rağmen; protokoldeki belediye başkan yardımcılığının İYİ Parti kadrolarınca bugüne kadar  temsil edilmemesi oldukça manidardır. Geçtiğimiz sürede kaybettiğimiz, Bayram Demir Başkanımızın vefatı hepimizi çok üzmüştür. Geldiğimiz süreçte devlette devamlılığın önemine binaen protokolün uygulanmasını talep ederek, başkan yardımcılığına atamanın İYİ Parti kadrolarından yapılmasını istememize rağmen, bugün protokol uygulanmayarak CHP Meclis Üyesinin atanması bizleri ve tüm İYİ Parti seçmenlerini üzmüştür. İYİ Parti kadroları hem yerelde hem genelde ülke yönetiminde bulunacak kabiliyettedir. Dolayısıyla protokolün uygulanmaması emek veren İYİ Parti Teşkilatlarını  oldukça üzmüştür."
http://www.ankaramasasi.com/haber/739521/gemlikteki-millet-ittifakinda-siyasi-protokol-krizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.