Narkotik köpeğinin dikkatinden kaçmadı

Kırıkkale’de jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda bir şahsın iç çamaşırına gizlenmiş şekilde piyasa değeri yaklaşık 300 bin lira olan 400 grama yakın reçine esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
IHA-20210429AW307482
|
29 Nisan 2021, Perşembe - 10:07
Narkotik köpeğinin dikkatinden kaçmadı

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan rutin yol kontrolleri sırasında durdurulan  yolcu minibüsünde arama yapıldı.  Narkotik köpeği Cesur bu sırada bir yolcuya aşırı tepki gösterdi. Bunun üzerine yakın tarihte yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı belirlenen Afgan uyruklu göçmenin üst araması yapıldı. Aramalarda şahsın iç çamaşırına gizlenmiş şekilde piyasa değeri yaklaşık 300 bin lira olan 400 grama yakın reçine esrar ile 2 cep telefonu, 4 milyon İran riyali, 2 adet sahte yol belgesi ele geçirildi.

Sağır ve dilsiz yalanı

Arama sırasında jandarma ekiplerini yanıltmak maksadıyla Afgan şahsın sağır ve dilsiz olduğunu söyleyen minibüs şoförü ile yanındaki yeğeni de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ele geçirilen maddenin kenevir bitkisinin tepe kısmı ve yapraklarının reçineli bölümlerinin özel yöntemlerle toplanmasıyla elde edilen ve üretimi çok güç olduğundan ender bulunan pahalı bir uyuşturucu çeşidi olduğu bildirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/739527/narkotik-kopeginin-dikkatinden-kacmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.