Kıbrıs görüşmelerinde son durum

Cenevre’de gerçekleştirilen Kıbrıs müzakereleri sona erdi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ”Rum Kesimi'nin amacı, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin devamı ve anayasal değişiklikle Kıbrıslı Türklerin buna yama edilmesidir" derken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Egemen eşitlik tanınırsa yeni bir süreç başlayabilir” ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
29 Nisan 2021, Perşembe - 14:20
Kıbrıs görüşmelerinde son durum

Üç gün boyunca Cenevre’de düzenlenen Kıbrıs müzakereleri sona erdi.

Görüşme sonrası KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Karşı taraf üstünlükleri kendi lehine kullanıyor” derken, “Rum tarafı kendi isteğinin gerçekleşmesini istiyor” ifadelerini kullandı.

“Egemen eşitliği kabul edilmesini istiyoruz” diyen Tatar “Rum Kesimi'nin amacı, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin devamı ve anayasal değişiklikle Kıbrıslı Türklerin buna yama edilmesidir" şeklinde konuştu.

Egemenlik şartı vurgusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, ”KKTC’ye tam destek verdik. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a kararlı duruşu ve liderliği için teşekkür ediyorum” derken, “Rum yönetimi lideri yeni bir vizyon getiremedi” dedi.

“Egemen eşitlik tanınırsa yeni bir süreç başlayabilir” diyen Çavuşoğlu “Üst perdeden konuşmaya çalıştılar ancak bizden gereken cevabı aldılar” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Rum yönetimi liderinin gündemi değiştirmeye çalıştığının altını çizerek, "Kıbrıs'ta iki devletli bir çözüm önerisine destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/740868/kibris-gorusmelerinde-son-durum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.