AK Partili Yılmazer'den Başkent Kart tepkisi

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Başkent Kart’lara paraların yüklenmediğine yönelik vatandaşlardan kendisine gelen mesajları aktararak "Bay Mansur Yavaş, insanlara yardım yapıyoruz diye gürleyip herkese kart dağıtıp sonra insanları marketlerde mahcup etmek ancak sizin belediyeciliğinizin eseri olsa gerektir” dedi.
Büşra Bayrak
|
30 Nisan 2021, Cuma - 11:50
AK Partili Yılmazer'den Başkent Kart tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile Başkent Kart projesi ile 232 bin 351 aile için yapılacak 100 milyon liralık desteklerin kartlara yüklenmeye başladığını duyurdu.

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer ise sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla Başkent Kartlara paraların yüklenmediğini ve vatandaşların market kasalarında aldıklarını bırakmak zorunda kaldıklarını iddia etti.

"Halka dağıttıkları kartlara para yüklemiyorlar"

“Gördük ki bir elin verdiğini diğeri görmesin diye halka dağıttıkları kartlara para yüklemiyorlar” diyen Yılmazer, “Halk ellerindeki kartlarla marketlere alışverişe gidiyor.Kartı kullanmaya kalktığında kimse parayı göremiyor. Evine gerisin geriye dönüyor. Marketten aldıklarını da kasada bırakıyor” ifadelerini kullandı.

" Ankaralı hemşerilerimizden özür dilemelisiniz"

Vatandaşların şikayetleri ile yaşadıkları sorunları anlatan Yılmazer, şunları kaydetti:

“Kıymetli Ankaralılar bana şöyle yazmış: ‘Bugün Sincan Gimsa'ya gittim kapıdan güvenlik ateş ölçerek soruyor Ankara Büyük Şehir yardım kartıyla alışveriş yapacaksanız o işlem yapmıyor. Yoo dedim geçtim sürekli anons geçiyor aynı şekilde. İnsanlar alışveriş yapmış ve kasada kart geçersiz denince bırakıp çıkmış. Kasanın yanında bırakılmış alışveriş arabaları vardı Nasıl bir mahcubiyet yaşadılar anlatılmaz. Bence Ankaralı vatandaşa özür borçlusunuz’ Bunu mağduriyeti gören bir vatandaşımız yazmış. Şimdi soruyoruz Bay Mansur Yavaş insanlara yardım yapıyoruz diye gürleyip herkese kart dağıtıp sonra insanları marketlerde mahcup etmek ancak sizin belediyeciliğinizin eseri olsa gerektir. 'Belediyecilik insanın kendisidir' dedin. Evet Belediyeciliğiniz de kendiniz gibi gerçekten. Şimdi yapmanız gereken çıkıp Ankaralı hemşerilerimizden özür dilemenizdir Bay Yavaş. Ama şunu biliyoruz ki sizler bunu da yapmazsınız. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek derken bunu mu anlatmıştınız acaba?”

ABB'den Başkent Kart bilgilendirmesi

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlara gönderilen mesajda "Başkent Kart'ın ödeme kuruluşunun altyapısında yoğunluktan ötürü bazı alışverişlerde aksama yaşandığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Konu hemen araştırılmış ve ilgili kuruluşa ekiplerimiz tarafından gerekli uyarılar yapılarak çözüme kavuşturulmuştur. Şu anda alışverişlerinize devam edebilirsiniz" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/742880/ak-partili-yilmazerden-baskent-kart-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.