Alper Taşdelen’den 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Pandemi döneminde görevini aksatmadan gece gündüz çalışan, kapı kapı ekmek götüren, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi taşıyan, riskli yerlere girerek dezenfekte eden, her yurttaşın yardımına koşan her bir belediye emekçimizin alnından öpüyorum" dedi.
Zeliha Demirci
|
30 Nisan 2021, Cuma - 12:40
Alper Taşdelen’den 1 Mayıs mesajı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Taşdelen mesajında, "pandemi döneminde görevini aksatmadan gece gündüz çalışan, kapı kapı ekmek götüren, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi taşıyan, riskli yerlere girerek dezenfekte eden, her yurttaşın yardımına koşan belediye emekçilerinin alnından öpüyorum" dedi.

Başkan Taşdelen mesajında şunları kaydetti:

“1 Mayıs emeğin bayramıdır. Ama bugün 1 Mayıs, en çok ezilen işçinin, yer altında hayatı pahasına çalıştırılan madencinin, sigortasız ve sendikasız köle gibi çalıştırılan insanların, inşaatta, fabrikada, tarlada zorla çalıştırılan çocukların bayramıdır. Dünyaya barış, adalet ve özgürlük emekçilerin eliyle gelecektir. Dünyanın her yerinde ekonomik ve toplumsal kalkınma işçilerin, emekçilerin alın teriyle yükselmiştir.

Çankaya Belediyesi emekçileri, KESK’e bağlı Tüm Bel Sen ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nda örgütlüdür. Ülkemizin içinden geçtiği zorlu ekonomik şartlarda çalışanlarımızın gelir seviyesini arttırdık. Ekonomik krizin faturasını çalışanlarımıza ödetmedik. Biz sosyal demokratlar olarak, iktidara yürüyen CHP'li belediyeler olarak imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri ile örnek olduk. Belediyemizde imzaladığımız toplu sözleşmeler ile adaletsiz düzene meydan okuduk. Adaletsiz düzene teslim olmak yerine bir belediyenin israf yapmadığı, yolsuzluk yapmadığı zaman en iyi şartlarda sözleşmelerin de mümkün olabileceğini gösterdik. Her zaman mücadelenin destekçisi, işçi haklarının savunucusu ve koruyucusu olmaya devam edeceğiz.

Pandemi nedeniyle içinden geçtiğimiz zor günlerde başta sağlık emekçileri olmak üzere farklı meslek dallarından birçok çalışan pandemi ile mücadelede bütün emeğini ortaya koymuştur. Bu ülkenin bir yurttaşı olarak, belediye başkanı olarak hepsine ayrı ayrı minnet duyuyorum. Pandemi döneminde görevini aksatmadan gece gündüz çalışan, kapı kapı ekmek götüren, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi taşıyan, riskli yerlere girerek dezenfekte eden, her yurttaşın yardımına koşan her bir belediye emekçimizin alnından öpüyorum.

Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. İşçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs'ını kutluyor,  yurttaşlarımıza huzur ve barış içerisinde kutlayacakları bir gün diliyorum. Yaşasın 1 Mayıs!”

http://www.ankaramasasi.com/haber/742975/alper-tasdelenden-1-mayis-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.