Bakan Koca'dan tam kapanma açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında yeni bir pik dönemi yaşadık. Kısıtlama tedbirleri ile bir miktar düşüş sağlansa da istediğimiz düzeyde olmadı. Düşüş hızını arttırmak amacıyla tam kapanma zaruret halini aldı." dedi.
Ankara Masası
|
30 Nisan 2021, Cuma - 12:49
Bakan Koca'dan tam kapanma açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya Valiliği'ni yaptığı ziyaret ardından basın açıklamasında bulundu. 

"Tam kapanmanın vaka sayılarını düşürmesini umuyoruz." diyen Koca, "14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz salgında yeni bir pik dönemi yaşadık. Alınan kısıtlamalarla bir miktar düşüş sağlansa da istediğimiz düzeyde olmadı. Düşüş hızını azaltmak için tam kapanma bir zaruret halini aldı. Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Antalya'nın koronavirüs tablosu

Vaka değişim hızlarını ve vaka oranlarını iller bazında her hafta düzenli olarak yayınladıklarını hatırlatan Bakan Koca, "Bugün Antalya'yı bu anlamda detaylarıyla değerlendireceğiz. Hedefimiz, alacağımız tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükümüzü her geçen gün azaltmak.  Antalya'da son bir haftada vaka sayısında yüzde 35 oranında azalma görüldü. Antalya'da yatak doluluk oranımız yüzde 47.7'ye yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66.3'e düşmüş oldu.  Antalya aşılamayı başarıyla yürüten illerden biri." şeklinde konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/742994/bakan-kocadan-tam-kapanma-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.