BBP Lideri Mustafa Destici’den 1 Mayıs mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Zeliha Demirci
|
30 Nisan 2021, Cuma - 17:56
BBP Lideri Mustafa Destici’den 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan BBP Başkanı Mustafa Destici, Türk tarihinde hiçbir zaman başka bir insanı ezmek bulunmadığına dikkat çekerek, "1 Mayıs 140 yıla yaklaşan bir süredir tüm dünyada işçi ve emekçilerin bayramı olarak kutlanıyor. Ülkemizde ilk defa 1923’te kutlanan 1 Mayıs’ın 2008 yılının Nisan ayında ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanması kabul edildi. 1 Mayıs, 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen 5892 Sayılı Yasa’nın 27 Nisan 2009’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle de resmi tatil oldu. Bizim tarihimizde ‘kölelik’, ‘sömürgecilik’ gibi insanlığa dair utanç sayfaları bulunmaz. Milletimiz, İslam’la müşerref olmasından sonrasında da ‘Alın teri kurumadan işçinin hakkını ödeyiniz’ hadis-i şerifinin dünya üzerinde ve tarih boyunca en sadık takipçilerinden biri oldu." ifadelerini kullandı.

İşçi ve emekçinin problemleri olduğunu kaydeden Destici şöyle devam etti:
"Emekçilerimizin problemleri var. Daha iyi şartlarda, daha iyi ücretlerle ve daha iyi sosyal haklarla çalışmayı hak ediyorlar. Bu hepimizin görevi. Bunu sağlamak ise ilk olarak ülke ekonomisinin her alanda ve bütün olarak büyümesi ve gelişmesi ile mümkün olacak. Bu nedenle çalışanların hakları ve problemleriyle ilgili meseleleri hep birlikte ülke ekonomisiyle birlikte bütün olarak, konuyu başta siyasi anlaşmazlıklar olmak üzere tüm ihtilafların dışında ve üzerinde tutarak değerlendirmeli, çözümler üretmeliyiz. Ülkemizde 1 Mayıs ve 1 Mayıs üzerinden işçi hakları uzun yıllar marjinal ideolojik grupların istismar sahasına dönüştürüldü ve bu hem emekçilerin gerçek problemlerinin konuşulamaması hem de işçilerin ideolojik kavgaların öznesi haline getirilmeye çalışılması ile büyük zararlar gördü. Bu yanlışa artık son vermemiz, emekçilerin ideolojik gerekçelerle istismarının sona ermesi gerektiğini düşünüyorum.

Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi dolayısıyla çalışanlarımızın problemlerinin üzerine yeni ve ağır yükler eklendi. Emekçilerin bu problemlere ezdirilmemesi için hem ülkeyi yönetenlerin hem de fert fert hepimizin önemli sorumlulukları var. Öncelikle devletimizin ‘sosyal devlet’ olma görevini yerine getirmesi, sonrasında millet olarak yaşadığımız zorluklar karşısında birlik ve dayanışma içinde olmak mecburiyetindeyiz. İş kazanlarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anarken başta işçilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımızın Emek ve Dayanışma Günlerini, mübarek Ramazan aylarını ve önümüzdeki Ramazan Bayramlarını kutluyor, 1 Mayıs’ın içinde bulunduğumuz sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını diliyorum."

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/745026/bbp-lideri-mustafa-desticiden-1-mayis-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.