Adanalı şehit Mehmet Kırmızı son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’de bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı, Adana’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi, tören sırasında dizlerine kapanan diğer oğluna "Mehmet’in yerine seni göndereceğim" dedi.
IHA-20210501AW309727
|
01 Mayıs 2021, Cumartesi - 14:23
Adanalı şehit Mehmet Kırmızı son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’de bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı için Adana'da cenaze töreni düzenlendi. 

Şehidin cenazesi öğle saatlerinde helallik için Özbilen Mahallesi'nde bulunan baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından Kırmızı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Ceyhan Abdülkadir Ağa Ulu Cami'ne getirildi.

Bu sırada şehidin annesi Aliye Kırmızı, "Bak o fotoğraf benim oğlumun. Vatan sağ olsun oğlum. Ben şehit Mehmet Kırmızı’nın annesiyim. Çekin fotoğrafımı haberlere koyun." diyerek şehidin fotoğrafını öptü. 

"Mehmet’in yerine seni göndereceğim"

Bu sırada dizlerine kapanan diğer oğlunu teselli eden acılı anne "Oğlum, Mehmet’in yerine seni göndereceğim" dedi. 

Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Ceyhan Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, protokol üyeleri ve şehidin yakınları katıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/746053/adanali-sehit-mehmet-kirmizi-son-yolculuguna-ugurlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.