Mansur Yavaş yardım talep edenlerin sayısını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, il genelinde yardım talep edenlerin sayısının 300 bine yaklaştığını söyledi.
Ankara Masası
|
02 Mayıs 2021, Pazar - 11:13
Mansur Yavaş yardım talep edenlerin sayısını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li büyükşehir ve il belediye başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da yardım talebinde bulunan kişi sayısını açıkladı.

Yavaş, 300 bine yakın kişinin kendilerine başvuru yaptığı belirtirken "Sadece esnafları vurdu pandemi. Biz de bütün esnaflara mesaj çektik, link gönderdik, yardım isteyenlere gönderiyoruz. Durum vahim aslında. 130-140 bin kişiye nakit göndermiş olacağız, geri kalanlara da nakit gidiyor şuanda. Eksiklik bir şekilde ulaşmaya çalışıyoruz herkese. Yani inşallah dokunmadığımız kimse kalmayacak. Yatağa kimse aç girmesin felsefesiyle yardımları yapmaya çalışacağız." dedi.

"En fazla çikolata alanları gördük"

Nakit yardımlarında en çok çikolata alındığı ifade eden Yavaş "Çikolata gönderiyoruz. Kart sistemine dönmüştük. Daha önce kart yetişmediği için bizimkisi master card bütün dünyada geçerli. Mecburen zincir avmlerle anlaşma yapmıştık, en fazla indirene. Orada yaptığımız araştırmada en fazla çikolata alanları gördük. Yani insanlar zaman zaman televizyonlarda görüyoruz, çocuğuna meyve reyonunu göstermiyor falan. En azından insanlar o konuda yakın. İlk gün 10 milyona yakın para harcandı. 45 milyon yatırmıştık." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/747564/mansur-yavas-yardim-talep-edenlerin-sayisini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.