Lüks yatlar Bodrum’u mesken tuttu

Türkiye'de uygulanan tam kapanma kararı ardından Bodrum'un yolunu tutan lüks yat sahipleri ilçeyi mesken tuttu. Vatandaşların sadece gıda takviyesi ve temel ihtiyaçlar için limanlara yanaşabileceği öğrenildi.
IHA-20210503AW311018
|
03 Mayıs 2021, Pazartesi - 13:49
Lüks yatlar Bodrum’u mesken tuttu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ülke genelinde 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar devam edecek tam kapanma dönemi başladı.

Uygulama öncesi kara ve hava yoluyla Bodrum'a gelen vatandaşlar ilçe nüfusunu 4'e katladı. Lüks yat sahipleri de deniz üstünden ilçenin yolunu tuttu. 

Milyon dolarlık yatları Bodrum koylarına demirleyen vatandaşların sadece gıda takviyesi ve temel ihtiyaçlar için limanlara yanaşabileceği öğrenildi. 

Kumbahçe Tekneciler Kooperatif Başkanı Vahap Özkan, günübirlik teknelere fazla ilgi olmadığını ama özel tekneleriyle gelen vatandaşların 17 günlük kapanma süresi için ilçeye geldiklerini belirterek, “Günübirlik olarak sadece Ukrayna ve Rus vatandaşlarla birkaç tur yaptık. Bodrum’a gelen turistin paket turları var bunları iptal ettirme şansımız olmadığı için taşımak zorunda olduğumuz için bize müsaade edildi. 17 günlük kısıtlamayı özel yatları olanlar denizde geçiriyor. Özel teknelerini mesken olarak kullanıyorlar. Ev gibi düşünün gidiyor, koya demir atıyorlar, temel gıda malzemelerini almış, gözden uzak steril bir ortamda yaşıyor. Herhangi bir ihtiyacı olursa limanlara gelip ihtiyacını giderebiliyor. Bunun için izin var. Ama tekneyle gezeyim durumuna izin yok” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/749942/luks-yatlar-bodrumu-mesken-tuttu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.