ATO heyetinden Bakan Bilgin’e ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kapanma sürecinde faaliyet gösteren işletmelerin, e-devlet üzerinden izin alma sürecinde yaşadıkları faaliyet kodu sıkıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e aktardı. Baran, işyerleri için kısa çalışma ödeneği süresinin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini söyledi.
IHA-20210504AW311718
|
04 Mayıs 2021, Salı - 11:32
ATO heyetinden Bakan Bilgin’e ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atanan Vedat Bilgin’e "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. 

Ankara Ticaret Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Baran, koronavirüsle mücadele sürecinde sektörlerin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiklerini, çözüm noktasında adımlar attıklarını belirtti. 

Kapanma sürecinde faaliyet gösteren işletmelerin, e-devlet üzerinden izin alma süreçlerinde yaşadıkları faaliyet kodu sıkıntılarını anlatan Baran, bu problemin çözümüne ilişkin önerilerde bulundu.

Kısa çalışma ödeneği uzatılsın talebi

Pandeminin başlangıcından bu yana hükümetin istihdama yönelik destekler verdiğini kaydeden Baran, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haziran sonuna kadar uzatılan kısa çalışma ödeneği desteğinin yıl sonuna kadar devam etmesi reel sektörümüz için çok önemli” dedi.

Koronavirüsle mücadele sürecinde özellikle hizmet sektörünün sıkıntı yaşadığını kaydeden Baran, bu sektörlerin SGK prim borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istedi.

Kayıt dışı istihdam konusuna değinen Baran, asgari ücret ve kıdem tazminatındaki işveren yüklerinin hafifletilmesine ilişkin görüşlerini aktardı.

ATO Başkanı Gürsel Baran’a ziyaretinde, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar eşlik etti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/752755/ato-heyetinden-bakan-bilgine-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.