PKK'ya nisan darbesi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "Nisan ayında 8'i sözde üst düzey 115 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.
Ankara Masası
|
04 Mayıs 2021, Salı - 11:52
PKK'ya nisan darbesi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda konuştu. 

Pençe - Yıldırım ve Pençe - Şimşek harekatları ile yurt içindeki operasyonların aralıksız şekilde devam ettiğini belirten Çataklı, "2021 Nisan ayında 9 bin 341 operasyon yapılmıştır. Nisan ayında 8'i sözde üst düzey 115 terörist etkisiz hale getirildi. Sözde Botan saha sorumlusu Fırat Şişman 8 Nisan'da yaralı olarak, kadın sorumlusu Suna Taş 29 Nisan'da ölü olarak, yeşil kategorideki Mazlum Taşkın 28 Nisan'da ikna yoluyla teslim olarak, turuncu kategorideki İbrahim İldeniz 8 Nisan'da ölü olarak, Abdülsitar Özer 14 Nisan'da sağ olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca listede olmayan ama sözde sorumlu düzeyde olduğu tespit edilen bir kişi de 29 Nisan'da ölü olarak ele geçirilmiştir. 115 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 66'sı PKK/KCK, 49'u ise DEAŞ terör örgütü mensubudur. Nisan ayında 248 sığınak, barınak kullanılamaz hale getirilmiştir." dedi.

Alpaslan Kuytul'un gözaltına alınması

Gaziantep'te bir camide biber gazlı müdahale ve Alpaslan Kuytul'un gözaltına alınmasıya yönelik açıklamalarda bulunan Çataklı, "Bazı detaylar Gaziantep Valiliği ve EGM tarafından paylaşıldı. Alparslan Kuytul kimdir? Kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Din kisvesi altında dini istismar eden bir kişi. FETÖ'yü savunan bir kişi. 15 Temmuz'u örtmeye çalışan bir kişi. Türkiye'nin menfaatine ne varsa her fırsatta manipule etmeye çalışan bir kişi. Sürekli güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelmeye çalışan bir kişi." ifadelerini kullandı.

Çataklı şu şekilde devam etti:

Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan'ın son gününde Müslümanların camilerde itikafa girmesiyle ilgili tavsiyede bulundu. İçinde bulunduğumuz süreç ortada. İtikafların evlerde yapılmasıyla ilgili Diyanet'in tavsiyesi oldu. Provokasyon Ramazan ayının başında teravihlerin evde kılınmasıyla ilgili tavsiye ile başladı. Ne oldu Gaziantep'te? Bu kişiler bu süreci işletmeden girdiler, bütün kuralları pandemi kuralları da dahil hepsini ihlal ederek camilere girdiler. Din görevlilerimiz bunları ikaz ettiler. Ancak bunlar mukavemette bulundular. Hele hele camide söylenemeyecek ifadelerle, küfürlerle karşılık verdiler.

Din görevlisi arkadaşlarımız kolluk kuvvetlerine çağrıda bulundu. Orada bulunmaması gereken bir personelimizin orada bulunduğu ve gaz kullandığını biliyoruz. Bu kişi ile ilgili işlem başlatıldı. İş burada kalmadı. Başta Adana ve Gaziantep olmak üzere 40 ayrı noktada onlarca yandaşıyla birlikte bu kişi provokasyonu sürdürmek istedi. Dün gece kolluk birimlerimiz gerekli işlemleri yaparak bu provokasyona mani oldu, Alparslan Kuytul da gözaltında. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/752810/pkkya-nisan-darbesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.