Baki Demirbaş, Mansur Yavaş'ı Çubuk halkına şikayet etti

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Akyurt'a su götürme projesinin Çubuk'u susuz bırakacağını söyledi. Demirbaş "Çubuk halkına Mansur Bey’i şikayet ediyorum. Şuan yapılan bu çalışmayla Çubuk halkı susuz bırakılıyor" dedi.
Ankara Masası
|
04 Mayıs 2021, Salı - 21:36
Baki Demirbaş, Mansur Yavaş'ı Çubuk halkına şikayet etti

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çubuk-2 ve  Kavşakkaya Barajlarından Akyurt'ta su götürme projesine karşı çıktı.

Demirbaş, Akyurt'a bu barajlarda su götürülmesinin Çubuk'u susuz bırakacağını iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Çubuk halkına şikayet eden Demirbaş "Mansur Bey’le yaptığımız birkaç yemekli toplantıda ben durumu anlattım. Akyurt’ta buradan gidecek suyun Çubuk’u susuz bırakacağını söyledim. Çubuk 100 bin nüfusa dayanmış bir ilçe. Çubuk-2 Barajı, Kavşakkaya Barajı bugün Çubuk ve Pursaklar’ın ihtiyacını karşılayabilecek bir suya sahip. Bu kuraklık devam ettiği sürece, bu iklim değişikliği devam ettiği sürece de ilçelerde büyüyor su sıkıntısının olacağı kesin. Eğer Akyurt’un su sorunu çözdüm diyorsa o zamanda Çubuk’u susuz bırakmıştır. Bu açıkça söylüyorum ve Çubuk halkına Mansur Bey’i şikayet ediyorum. Şuan yapılan bu çalışmayla Çubuk halkı susuz bırakılıyor. Akyurt’un su sorunu çözülecekse, Çubuk Barajı’ndan su götürmekle çözülmez. Orada başka yöntemler bulunur kendi evresi içinde çözülür. Kendine yeten suyu bugün başka yere götürürseniz, ilçe susuz kalır ve Çubuk halkını susuz bırakmış belediye başkanı olarak tarihe geçmiş olur. Tekrar söylüyorum Mansur Bey’i Çubuk halkına şikayet ediyorum." dedi.

Demirbaş, ayrıca su götürmek için Ankara-Çubuk Yolu'nun harap edildiğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/756001/baki-demirbas-mansur-yavasi-cubuk-halkina-sikayet-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.