Esenyurt’ta yabancı uyruklu fidye çetesi çökertildi

Esenyurt’ta Pakistan uyruklu bir kişiyi kaçırıp işkence yaparak ailesinden 50 bin avro fidye isteyen fidye çetesi, Esenyurt Asayiş Büro Ekiplerinin nefes kesen operasyonuyla yakalandı. Yabancı uyruklu çeteden 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
IHA-20210505AW312391
|
05 Mayıs 2021, Çarşamba - 08:17
Esenyurt’ta yabancı uyruklu fidye çetesi çökertildi

Edinilen bilgiye göre, Esenyurt’ta tek başına yaşayan Pakistan uyruklu M.S.’den, 29 Nisan Cumartesi gününden itibaren haber alamayan patronu durumu polis ekiplerine bildirdi. Harekete geçen Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, M.S.’nin Pakistan’da yaşayan ailesi ile irtibata geçti. Aile, kimliği belirsiz kişilerin M.S.’ye işkence yaparken çekilen görüntüleri telefonlarına gönderdiklerini ve çocuklarının serbest bırakılması karşılığında 50 bin euro fidye istediklerini söyledi. Ekipler bunun üzerine fidyeciler ile M.S’nin patronunu telefonda konuşturarak buluşma ayarladı.

Sahte paralarla fidyecileri kandırdılar

Fidyecilerin istediği miktarda sahte para hazırlatan ekipler, M.S’nin patronu ile birlikte buluşma noktasına gitti. Şüpheli 2 kişi  Esenyurt Haramidere mevkinde gerçekleşen buluşma sırasında düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakaladıkları 2 şüpheliden M.S.’nin Arnavutköy’de bir evde tutulduğu bilgisini alan polis ekipleri, bu kez rehine kurtarma operasyonu başlattı. Evin etrafını saran polis ekipleri, adrese yaptıkları baskınla işkence edilen M.S.’yi kurtarmayı başardı. Baskın yapılan evde elektro şok aleti, silah, sopa ve bıçak ele geçirildi.

İşkence yapıp ailesine video göndermişler

M.S’nin 3 gün boyunca işkenceye maruz kaldığı öğrenilirken, bu anların video ile kayıt altına alınıp ailesine gönderildiği belirlendi. Bıçak ve silah kafasına dayanan M.S’nin korku dolu anları ise çekilen videoya saniye saniye yansıdı. Olayın ardından gözaltına alınan 6 yabancı uyruklu şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/756166/esenyurtta-yabanci-uyruklu-fidye-cetesi-cokertildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.