Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'tan ASKİ'nin projesine destek

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Çubuk-2 Barajı'ndan Akyurt'a taşınacak suyla, Çubuk halkının susuz kalacağı iddialarına karşı çıktı.
Ankara Masası
|
05 Mayıs 2021, Çarşamba - 23:41
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'tan ASKİ'nin projesine destek

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ın Çubuk-2 Barajı'ndan Akyurt'a su götürme projesine karşı çıkmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor.

Projeyle Çubuklular'ın susuz kalacağı iddialarıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesinin ardından Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'tan da açıklama geldi.

Çubuklular'ın herhangi bir sorun yaşamayacakları konusunda müsterih olmalarını isteyen Ayık "Akyurt'un içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan proje 04.11.2020 tarihinde ihale edilmiş ve 08.01.2021 tarihinde çalışmalara başlanmıştı. Çubuk-Akyurt İçe Suyu İletim Hattının Akyurt'a fayda sağlarken, Çubuk ve Çubuklu hamşehrilerimiz için herhangi bir mağduriyet ya da olumsuz bir durum oluşturmayacağı ve projenin en kısa sürede tamamlanacağı ASKİ Genel Müdürlüğü tarafın taahhüt edilmiştir. Bu konuda her iki ilçe halkının da müsterih olmasını isteriz. Çubuk ve Akyurt'ta yaşayan kıymetli vatandaşlarımıza saygıyla arz ederiz."açıklamasında bulundu.

ASKİ'de yer alan veriler

Ayık, ASKİ'nin projeyle ilgili verilerine de verirken şunları paylaştı;

-22 milyon metreküp Çubuk-2 Barajını, Çubuk Havzası ve ihtiyaç olması durumunda 80 milyon metreküp kapasiteli Kavşakkaya Barajı beslenmektedir.

-Çubuk-2 Baraj rezervuarındaki su; 95 bin metreküp gün kapasiteli Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesisinde arıtılarak, Çubuk ilçesinin ihtiyacı olan 24 bin metreküp gün içme suyu sağlanmaktadır.

-Mevcutta Çubuk-2 Barajında Pursaklar İçme Suyu Arıtma Tesisine iletilen ham su, burada arıtıldıktan sonra Pursaklar ilçesi ile birlikte Hm=115 m terfi edilerek Sarayköy, Akyurt, Akyurt Sanayi bölge ve Altınova Bölgesinin ihtiyacı olan 50 bin metreküp gün içme suyu sağlanmaktadır. Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesisinden yeni inşa edilen İçme Suyu İletim Hattı ile bu bölgelerin kesintisiz içme suyu temin edilecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/758754/akyurt-belediye-baskani-hilal-ayiktan-askinin-projesine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.