Kitap sevdalısı 68 yaşındaki Emine Şahin'in okuma azmi

Altındağ Belediyesi Karapürçek Kütüphanesi'nin müdavimi 68 yaşındaki Emine Şahin, kitaplara olan sevgisiyle, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Büşra Bayrak
|
06 Mayıs 2021, Perşembe - 11:00
Kitap sevdalısı 68 yaşındaki Emine Şahin'in okuma azmi

Altındağ'ın kitap kurdu teyzesi Emine Şahin, Karapürçek Mahalle Kütüphanesi'nin en sadık okurlarından biri.  5 kız ve 1 erkek çocuk sahibi Emine Teyze, kütüphane açılır açılmaz soluğu kütüphanenin kapısında alıyor. 

“Kütüphane benim bahçem, kitaplar ise çiçeklerim” diyen Emine Teyze, kitap sevgisi ve genel kültürüyle herkesi şaşırtmayı başarıyor. Emine Şahin, Karapürçek Kütüphanesi'nin en çok kitap okuyan üyesi oldu.

“Elime ne geçerse okurum”

Emine Teyzenin okuma sevdası çok küçükken başlamış. İlkokuldan sonra okuyamadığı için kendisini kitaplara verdiğini söyleyen Emine Teyze, “İlkokuldan sonra okuyamadım. O zaman öyleydi, kız çocuğuyum diye beni okutmadılar. Ben okumayı çok seviyordum. Kendimi kitaplara verdim. Elime ne geçerse okudum. Kendim 5 kız çocuğumu okuttum. Hepsi meslek sahibi, hepsi evlendi. Oğlum da öyle… Hepsi evden ayrıldı. Eşim ve ben birlikte kaldık. Karapürçek Kütüphanesi açılınca çok mutlu oldum. Kütüphaneye ilk gidenlerden biri benim… Zaten Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nin de üyesiyim. Kurslara, etkinliklere katılıyordum. Kütüphane de benim için ayrı bir sevinç oldu.  Kitapları tek tek okudum. 15 gün iade süresi dolmadan aldığım kitabı bitirip geri veriyor, yerine hemen yenisini alıyorum. Kütüphane benim bahçem, kitaplar ise çiçeklerim… Ben orada nefes alıyorum, çok mutlu oluyorum. Bazen oturup orada okuyorum, bazen alıp eve geliyorum, evde okuyorum. Kitap okurken bambaşka dünyalara gidiyorum. Kuşların cıvıltısını, derelerin şırıltısını duyuyorum adeta… Ağlanacak yerde ağladığım, gülünecek yerde güldüğüm oluyor. Ben kitapları sadece okumuyor, yaşıyorum.” dedi.

“En büyük hayalim kendi kitabımı yazmak…”

Her alanda kitap okumayı çok sevse de en çok ilgi duyduğu alanın tarih kitapları olduğunu söyleyen Emine Teyze, bazen merak duyduğu konularla ilgili kitap bulamamaktan yakınıyor. Emine Teyze “En çok tarih okumayı seviyorum. Bazen bazı şeyleri çok merak ediyorum. En büyük hayalim kendi kitabımı yazmak…” diyor.

“Okumanın yaşı olmaz”

Altındağ’daki mahalle kütüphanelerinin Altındağlı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü, bunun en güzel örneklerinden birinin de Emine Teyze olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Kütüphaneler çok önemli ve çok da gerekli bir ihtiyaçmış… Hizmete açtığımız kütüphaneler her yaştan Altındağlı vatandaşımızdan büyük ilgi gördü. Ders çalışmak için, araştırma yapmak için, kitap okumak için gelenlerle, günün her saati doldu, taştı. Emine Teyzemiz de çok güzel bir örnek… Okumanın yaşının olmadığını çok güzel ispatlıyor. Kendisine bol kitaplı, sağlıklı ve de hayırlı bir ömür diliyorum. Onun ilgi duyduğu alanda kitap kaynaklarımızı biraz daha çoğaltacağımıza söz veriyorum.” dedi.

"Yeni Kütüphaneler yolda"

Başkan Balcı, “Altındağlı hemşehrilerimiz için daha fazla kütüphane yapacağız inşallah… Altındağ'ın her mahallesinde kütüphane olması için ne gerekiyorsa yapacak, öğrencilerimize, gençlerimize ve Emine Teyzemiz gibi kitap sevdalılarına çok daha uygun koşullar sunacağız. Kitaplar yeter ki okunsun. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/758986/kitap-sevdalisi-68-yasindaki-emine-sahinin-okuma-azmi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.