Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan aşı açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek için bazı tedbirler aldıklarını belirterek "Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız." dedi.
Ankara Masası
|
06 Mayıs 2021, Perşembe - 13:19
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan aşı açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da mevkidaşı Heiko Maas, ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Aşılama çalışmalarına değinen Bakan Çavuşoğlu, "Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerin ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki tedbirlerimizi alalım." dedi.

"Bizden kaynaklanan bir durum yok"

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Ankara'da 6 Nisan'da yaşanan protokol kriziyle ilgili de konuşan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

 "Ben kadın olduğum için böyle oldu demesi yani Türkiye'yi ima etmesi doğru değil. AB'yi kast ediyorsa bu kendi meseleleri. Ama bizdeki protokol kurallarında kadın erkek diye bir şey yok birçok kadın lider sayın Şansölye dahil geldi. kadının siyasette hayata yeri bizim için çok önemlidir. Kendi aralarındaki kavga ve çekişmeyi Türkiye'ye yansıtmasınlar. Bizden kaynaklanan bir durum yok"

http://www.ankaramasasi.com/haber/759303/disisleri-bakani-cavusoglundan-asi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.