Yetkin Öztürk'ten Mansur Yavaş iddialarına cevap

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik bir baskının söz konusu olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
06 Mayıs 2021, Perşembe - 22:11
Yetkin Öztürk'ten Mansur Yavaş iddialarına cevap

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara Masası, Medya Ankara, ve Redaktör Haber’in ortak canlı yayını Günün Programı’na konuk oldu.

Öztürk, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in Ankara ve gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Ak Parti Ankara İl Başkanı Yardımcısı Mehmet Yılmazer’in ‘Mansur Yavaş, HDP, CHP ve İYİ Parti tarafından baskı altında” sözlerini hatırlatan Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım “Başkan hangi partili? Bu konuda başkana baskı yapıyor musunuz?  Mansur Yavaş baskı varsa bu baskıya dayanamayıp istifa eder mi?’ diye sordu.

"Ne istifa ne baskı söz konusu değil"

Yetkin Öztürk, Mansur Yavaş'ın Millet İttifakı'nın belediye başkanı olduğunu, herhangi bir baskının söz konusu olmadığının altını çizerken "Mansur Bey’i ben uzun yıllardır tanıyorum. Düzgün namuslu bir siyasetçi. Dolayısıyla hiçbir siyasi aktörün bu dönemde veya bundan sonraki dönemde bir baskısı söz konusu değildir. Bu sorularla biz seçim öncesinde de karşılaştık. Ne yazık ki iktidar ve onun taifesi köprü altlarına Mansur Bey’le ilgili yakıştırmalar yapmak için duvar yazıları yazdılar Kürtçe. O yazılardan sonra su faturalarını HDP’lilerin getireceğini, akabinde sayaç okuyucularının DHKP-C’li olacağını bunun gibi bir sürü atıfta bulundular. İkinci yılın sonuna geldiğimizde, Mansur Yavaş’ın sadece Ankaralı’ya hizmet eden, basit gündemlerle uğraşmayan bir siyasetçi olduğunu gördüler. Mansur Bey, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesidir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanıdır ama ittifak olarak Millet İttifakı’nın belediye reisidir. Bu manada Mansur Bey’le ilişkilerimiz ittifak ortağının bir paydaşı olarak seviyeli ve düzgün bir şekildedir. Asla da ne istifası ne baskı söz konusu değildir." diye konuştu.

Mansur Yavaş parti değiştirecek mi?

Yetkin Öztürk, İbrahim Gökdemir’in "Siz Mansur Bey'in Cumhurbaşkanı adayı olmasını ister misiniz? Cumhuriyet Halk Partisi'nden mi İYİ Parti'den mi olmasını istersiniz? " sorusuna ise "Mansur Bey'le biz bu konuyu konuştuk. Mansur Bey defalarca da kendisi de ifade etti. Kendisine vatandaşın Ankara'yı yönetmesi için rey verdiğini söyledi. Hırsları olmayan birisi. Bunu samimiyetimle söylüyorum yola çıktığı ilk günden bugüne kadar, vatandaşlar bana Ankara'yı yönetme görevi verdi, Ankaralı'nın haricinde ne genel siyasete girerim ne başka bir şeye diyor. Dolayısıyla olmayan bir şeye, rahmetli Demirel'in söylediği gibi doğmamış bebeğe don biçmenin bir anlamı yok. Mansur Bey'in Cumhurbaşkanı adayı olmadığını hem genelde hem özelde ifade ederim" ifadeleriyle cevap verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/761067/yetkin-ozturkten-mansur-yavas-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.