Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç emekli oluyor

Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, 11 Mayıs'ta emekliliğe ayrılacağını duyurdu.
Ankara Masası
|
08 Mayıs 2021, Cumartesi - 00:36
Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç emekli oluyor

Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç emeklilik kararı aldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Ömrünün yarısını kamuda değişik görevlerde geçirdiği belirten Erkılıç "Gayet mütevazi ve hiç  ayrım yapmadan, rahmetli babamın nasihatleri ve yaşadığım haksızlıklara rağmen devletime küsmeden vicdanen müsterih olarak bugüne kadar kazasız gelmekten çok mutlu ve huzurluyum. Neredeyse ömrümün büyük çoğunu kamuda değişik görevlerde geçirip en son Ankara Vali Yardımcısı olarak 11 Mayıs itibariyle sonlandırıyor emekliliğe adım atıyorum” dedi.

Erkılıç, başta eşi olmak üzere kendisine görev hayatı boyunca yardımcı olanlara teşekkür ederken “İş ve özel hayatım süresince kimseyle tavrımı belli etmenin dışında bir hesap ve niyetim olmadı. Ayrıca resmî görevim süresince yine bana her konuda destek veren, yanımda olan beni daha güzel makamlara gönülden layık gören, isteyen başta eşim, aile yakınlarım olmak üzere tüm dostlarıma bende en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Görevini tamamlayan Erkılıç’a Vali Vasip Şahin hayırlı olsun temennilerinde bulunarak  plaket takdim etti.

Recep Erkılıç kimdir?

1957 yılında Yozgat'ta doğdu.

1979 yılında Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Okulunu ve 1985 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Üniversite öğrenimi süresince öğretmen ve bakanlık bünyesinde memur olarak kamu hizmetini sürdürdü.

1986 yılında İçişleri Bakanlığında Kaymakam Adayı olarak başladığı mesleğinde sırasıyla Kırklareli-Demirköy Kaymakam Vekilliği, Kayseri-Sarıoğlan, Tunceli-Pertek, Sivas-Divriği, Kahramanmaraş-Türkoğlu, Zonguldak-Alaplı, Aksaray-Ortaköy, Çorum-Osmancık, Ankara-Etimesgut Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Evli olan Erkılıç, halen Ankara Vali Yardımcısı olarak kamu hizmetine devam etmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/763625/ankara-vali-yardimcisi-recep-erkilic-emekli-oluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.