Murat Köse: Ankara başkent özelliğini kaybediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, "Son 2 yıla baktığımızda bırakın yeni projeleri Ankara kan kaybediyor. Ankara büyükşehir olarak, başkent olarak bu özelliğini kaybediyor." dedi.
Ankara Masası
|
10 Mayıs 2021, Pazartesi - 13:12
Murat Köse: Ankara başkent özelliğini kaybediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, CNN Türk ekranlarında canlı yayın konuğu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın iki yıllık karnesini değerlendiren Köse, 30 milyar liralık bütçe harcanmasına rağmen seçim dönemi vaat edilen bir çok projenin hayata geçirilmediğinin mesajını verdi.

"Geriye doğru baktığımızda ortada bir iş, bir proje görmüyoruz" diyen Köse, mevcut hizmetlerin bile geriye doğru gittiğini söyledi. 

Bunları Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartıştıklarını belirten Köse, "Ankara halkının doğru bilgilenmesi konusunda gözlemlerimizi aktarıyoruz. Bunları anlatıyoruz ama Sayın Yavaş kendisini eleştirdiğimizde Ankara'nın özel projelere ihtiyacı olduğunu söylediğimizde bizim mikrofonlarımızı kapatıyor. Konuşma hakkımızı engelliyor. Bizim önerge vermemizi engelliyor. Mahkemeye verdik, ancak şimdi önerge verebileceğiz. Bu gerçekten çok kötü bir durum. Arkadaşlarımız konuşurken çok kötü hitaplarda bulunuyor. Hangi sıfatla konuşuyorsun diyor. Bağırıyor, çağırıyor. Oysa ki bizim beklentimiz saygılı davranması. Konuşma hakkımızın demokratik hakkımızın verilmesini isteriz." dedi. 

Mansur Yavaş'ın 2 yıl içinde isteği bütün kredileri kullandığını belirten Köse, "Bunun toplamı 3 milyar lira. 3 milyar Büyükşehir'in kendi bütçesinin yarısı. 25 yılda Büyükşehir'in devrettiği borç 3 milyar civarında. Sayın Yavaş bu kadar borcu 2 yılda kullanma hakkını meclisten geçirdi. Otobüs alacak mesela. Biz 1 yıl önce bu krediyi verdik ama ortada otobüs yok. Krediyi de kullanıyor" şeklinde konuştu. 

Mansur Yavaş'ın seçim döneminde verdiği vaatlerin çok gerisinde olduğunu kaydeden Köse, "Sayın Yavaş Ankara için tam bir hayal kırıklığı. Bir takım şeyler yapıyor ama sosyal medyada." diye ekledi. 

Son 2 yıla bakıldığında Ankara'nın kan kaybettiğini savunan Köse, "Ankara geriye gidiyor. Ankara büyükşehir olarak, başkent olarak bu özelliğini kaybediyor. Ankara taşralaşıyor, yerelleşiyor." şeklinde konuştu.

Eski dönemde Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu hatırlatan Köse, "2 yılda Ankara'nın herhangi bir yerinde bir tane konut inşa edebilmiş midir? Bakın Mamak için, Altındağ için, Keçiören için ,Sincan için soruyorum. Bir tane bile konut inşa edemedi. Samsun yolunda 14 mahalle var. 13 bin 500 vatandaşımız Sayın Yavaş'ın konut yapmasını bekliyor. Harabeye döndü her taraf. İhaleler yapıyor iptal ediyor. Sanırım bu geri kalan 3 yıl da böyle geçecek. Bunlar çok üzücü. Ankara'nın artık kan kaybetmemesi lazım. Ankara'daki bu geriye dönüşü, Ankara'daki bu iş bilmezliği, bu beceriksizliği halkımız görüyor. Ankara halkı bu kadar büyük bütçe kullanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yavaş'ın artık başka işlerle değil de bizzat kendi ile ilgilenmesi, halkın içinde olması ve verdiği sözleri bir bir tutmasını istiyor. Ankara halkımızın beklentisi bu yönde." değerlendirmesini yaptı. 

Murat Köse'den AnkaPark açıklaması

AnkaPark tartışmalarına da değinen Köse, "Bu 2 yıl içerisinde Sayın Yavaş'ın yaptığı bir şey daha var. Hangi konu konuşulursa konuşulsun eviriyor çeviriyor, geçmişe gidiyor. Sanki seçim varmış gibi gündemler getiriyor. Aslında 2 yılı biz konuştuk burada. Bu 2 yılda ne yaptığını anlatmasını istiyoruz. Sayın Yavaş 2 yılda Ankara'ya hiçbir eser hediye edemedi. Ankaralı maalesef bir belediyecilik örneği göremedi. Yavaş belediye başkanı olarak umutları boşa çıkardı. Ankara halkı umut etmişti, hayal kurmuştu. Ne zaman sıkışsa ne zaman onun ne yaptığına dair konuları konuşsak sayın Yavaş geçmişe gidiyor. Eviriyor çeviriyor ve geçmişe gidiyor." ifadelerini kullandı. 

Köse şöyle devam etti: Bu AnkaPark konusu da öyle. Şimdi AnkaPark'ın yeriyle ilgili tartışma olabilir, yatırım rakamı ile ilgili tartışma olabilir. Zaten böyle bir hayal kurma yeteneğinin olmadığını kendi de söylüyor. Ben normal işler yapacağım diyor keşke onu yapabilse. AnkaPark çok büyük proje gerçekten. Sayın Yavaş'tan beklenti şuydu aslında; AnkaPark'ın bu haliyle gençlerin çocukların hizmetine sunmasıydı. Bahaneler üretiyor. Çok büyük hizmetlerde bulunmuş Sayın Melik Gökçek'le hesaplaşmasının bir yeri olarak görüyor. AnkaPark'ı hayalet parka dönüştürmek istiyor. İşletemiyorsanız bize verin dedik. Burayı hayalet parka dönüştürmeyin buraya büyük bir yatırım yapılmış .Bu yatırım eleştirilebilir ama siz daha fazla bunu kötüye götürmeyin. Burada anlaşma yoluna gitse bir şirketle Ankapark işletilebilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/767278/murat-kose-ankara-baskent-ozelligini-kaybediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.