Mustafa Destici'den İsrail'in saldırılarına tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “İslam ülkeleri İsrailli diplomatları sınır dışı edip, kendi elçilerini geri çağırmalıdır” dedi.
Ankara Masası
|
11 Mayıs 2021, Salı - 00:44
Mustafa Destici'den İsrail'in saldırılarına tepki

Destici, İsrail’in Mescid-i Aksâ'da Filistinlilere saldırılarını sert bir dille eleştirerek, “Meclis Başkanlığı öncülüğünde TBMM'de grubu bulunan 5 siyasi parti ortak bildiri yayınlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa ve orada bulunan Müslümanlara yönelik saldırıları kınanarak, saldırıların durdurulması istenmiş ve kardeş Filistin halkının yanında olunduğu vurgulanmıştır. Lâkin bu ve benzeri meselelerde Mecliste temsil edilen tüm siyasi partilerin, hatta bağımsız milletvekillerinin de ayrım gözetilmeksizin imzası alınmalıdır. Büyük Birlik Partisi olarak bu hatırlatmayı ifade ederken, açıklanan bildiriyi desteklediğimizi kamuoyu ile paylaşırız” dedi.

"İsrail'le ilişkiler askıya alınmalı"

Destici, TBMM’nin açıkladığı kınama bildirisinin benzerinin İslam ülkeleri tarafından da yayımlanması gerektiğine işaret ederek, “TBMM'nin açıkladığı İsrail'i kınayan bildirinin benzeri tüm İslam ülkeleri meclislerince de açıklanarak, İsrail Mescid-i Aksa'ya saldırılarına devam ettiği sürece ilişkiler askıya alınmalı, İslam ülkeleri İsrailli diplomatları sınır dışı edip, kendi elçilerini geri çağırmalıdır” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/768646/mustafa-desticiden-israilin-saldirilarina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.