ASO’dan üyelerine düşük faizli Nefes Kredisi

Ankara Masası
|
28 Nisan 2020, Salı - 15:13
ASO’dan üyelerine düşük faizli Nefes Kredisi

Ankara Sanayi Odası (ASO), korona virüs sürecinden olumsuz etkilenen üyelerine 50 milyon liralık düşük faizli  “Nefes Kredisi”  kullandıracak.  

 ASO’dan yapılan açıklamaya göre, korona virüs sürecinden olumsuz etkilenen üyelerine 4'üncü kez kullandıracağı Nefes Kredisi'nin tutarı 50 milyon lira olacak. Projenin öncüsü TOBB’un da katkısıyla bu rakam 100 milyon lirayı bulabilecek.  

ASO üyesi KOBİ’ler Nefes Kredisi kapsamında yıllık yüzde 7,5 faiz oranıyla 100 bin TL’ye kadar, ilk 8 ayı ödemesiz, kalanı 12 ay eşit taksitle toplam 20 ay vadeyle kredi kullanabilecek.

Kredi Garanti Fonu (KGF)teminat desteği ile kullandırılacak olan kredilerde ASO üyesi KOBİ’lerin Oda’ya müracaat ederek ya da dijital ortamda faaliyet belgesi almaları gerekiyor.

KREDİ KULLANIMINDA MADDİ TEMİNAT İSTENMEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler en yüksek 50 bin TL, 3 milyon ile 25 milyon TL arasında cirosu olan işletmeler ise en yüksek 100 bin TL kredi kullanabilecek. Firmalardan kredi kullanımında maddi teminat istenmeyecek ancak, şahıs işletmelerinde kefil bulunamaması durumunda müşteri kendi isteğiyle maddi teminat verebilecek.

“LİMİT SINIRLI DA OLSA ÜYELERİMİZİN UYGUN KOŞULLARDA FİNANSMANA ERİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR ADIM ATTIK”

Oda olarak üyelerine 4'üncü kez Nefes Kredisi kullandırdıklarını belirten Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB çatısı altındaki oda ve borsaların bu projeyle önemli bir güç birliği gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Özdebir, “Tüm dünyada sosyal ve ekonomik hayat durma noktasına geldi. Virüsün yayılımını sınırlandırıp kontrol altına almak adına uygulanan izolasyonlar, tedarik zincirinin bozulmasına, bazı sektörlerin tamamen durmasına bazı sektörlerin de kapasitelerini azaltmalarına neden oldu” şeklinde konuştu.

Birçok şirket iş yapamama sorunu ile karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Özdebir,” En önemli nokta, firmaların üretim yapmadan ne kadar ayakta kalabilecekleridir. Reel sektörün üretime devam edebilmesi için desteklenmesi gerekmektedir. Bu süreçte biz de elimizi taşın altına koyarak, limit sınırlı da olsa üyelerimizin uygun koşullarda finansmana erişimine katkı sağlayacak bir adım attık. Umarım bu sürecin ülkemiz ve işletmelerimiz için daha az sıkıntıyla aşılmasına bir katkı sağlar” ifadelerini kullandı.  

Özdebir, sıkıntılı günlerin tek yürek olarak dayanışma ruhuyla atlatılacağına inandığını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/7699/asodan-uyelerine-dusuk-faizli-nefes-kredisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.