Kızılcahamam'da dağ lalesi şöleni

Türkiye’nin endemik bitki türleri listesinde yer alan Kızılcahamam Dağ Lalesi, görenleri hayran bırakıyor. Soğuksu Milli Parkı içerisinde sadece 15 gün boyunca görülebilen lale, gelincik çiçeğini andıran görüntüsüyle adeta görsel bir şölen sunuyor.
Ankara Masası
|
14 Mayıs 2021, Cuma - 10:58
Kızılcahamam'da dağ lalesi şöleni

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu Milli Parkı’nda Nisan ayında açan dağ lalesi bölgenin güzelliğine güzellik katıyor. Kızılcahamam'da eğimli dik andezit kayaçların olduğu yerlerde yetişen dağ lalesi, Türkiye’nin endemik bitki türleri listesinde yer alıyor. Kendine has rengi ile hayranlık uyandıran dağ lalesi, her yıl fotoğraf tutkunları tarafından da 15 günlük süre içerisinde kayıt altına alınıyor.


Başka iklim koşullarında yetiştirilemeyen dağ lalesi, bilinçsiz kişiler tarafından koparılıp soğanları taşındığı için ise büyük tehlike altında.


Kızılcahamam Dağ Lalesi'nin endemik bir bitki olduğunu belirten Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Koordinasyon Merkezi Görevlisi Ali İhsan Kayabaşıoğlu, “Kızılcahamam dağ lalesi, Soğuksu Milli Parkı içinde yetişen ve senede sadece 15 gün görülebilen endemik bir bitki türdür. Sadece Nisan 15 ile Mayıs’ın ilk haftası arasında görülmektedir. ” diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/772869/kizilcahamamda-dag-lalesi-soleni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.