CHP’li Akıllı: Süt üreticileri isyan ediyor!

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, "Süt üreticisi hem üzgün hem öfkeli. Üreticiler yem fiyatlarının başını alıp gittiğini, ürettikleri sütün maliyetinin karşılanamadığını söylüyor. Üreticiler, hayvanlarının kesime verilmesini isteyecek noktaya geldi." dedi.
Ankara Masası
|
14 Mayıs 2021, Cuma - 14:10
CHP’li Akıllı: Süt üreticileri isyan ediyor!

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, hayvancılıkta yaşanan problemler ve süt üreticilerinin sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Süt üreticilerinin bayramı düşünceli ve sıkıntılı geçirdiğini belirten Akıllı, "Hayvancının çilesi bitmiyor. Bayram öncesi ve bayram süresi boyunca Ankara ve Türkiye’nin tamamına yakınında süt alım noktaları ve sanayici çiftçinin sütünü almayacağını açıklaması hepimizi derinden üzdü. Tam kapanma kararı ile ve Ramazan Bayramı tatilinin de araya girmesiyle süt sanayisinde yığılma meydana geldi. Marketlerin ve tüketim noktalarının kapalı olması da buna bahane oldu. Nihayetinde de süt alımı durduruldu." dedi.

“Üreticiler isyan ediyor"

Süt sanayicisinin bayram boyunca bekletilen sütü almayacağını açıkladığını aktaran Akıllı, sütü sudan ucuz fiyata almak isteyen fırsatçıların ortaya çıktığını savundu.

Akıllı, “Süt üreticisi hem üzgün hem öfkeli. Üreticiler; yem fiyatlarının başını alıp gittiğini, ürettikleri sütün maliyetinin karşılanamadığını söylüyor. Üreticiler, hayvanlarının kesime verilmesini isteyecek noktaya geldi. Yaklaşan Kurban Bayramı’nı bari rahat geçirmek isteyen üreticiler, hayvanları satalım da başımız rahatlasın diyerek isyan ediyor” şeklinde konuştu.

“Süt üreticisi çaresiz bırakıldı”

Marketlerde süt ve süt ürünleri fiyatlarının fahiş derecede arttığı bir dönemde sütün üreticide para etmemesinin, çiftçinin zarar etmesinin kabul edilemez olduğunu savunan Akıllı, üreticinin de tüketicinin de mağdur olduğunun altını çizdi. 

Ortada yönetim sorunu olduğuna dikkat çeken Akıllı, “Cenaze bekler, süt beklemez” denilen bir sektöre acil müdahale edilmesi gerekiyor. Fakat Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olaya duyarsız kalması, acil eylem planının olmaması oldukça zor durumda olan süt üreticisini çaresiz bıraktı. Oysa böyle dönemlerde, bölgelerdeki süt hızlıca toplatılarak süt tozuna dönüştürülebilir. Yine toplanılan sütler ihtiyaç sahiplerine belirli merkezlerde dağıtılabilir.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/773176/chpli-akilli-sut-ureticileri-isyan-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.