Etimesgut Belediyesi, Tapu Müdürlüğü ile işbirliği yaptı

Etimesgut Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü vatandaşların işlemlerini kolaylaştıran ve zaman kaybını önleyen protokol imzaladı. Etimesgutlular artık rayiç bedel ve borcu yoktur yazılarını tapudan alabilecek.
Zeliha Demirci
|
17 Mayıs 2021, Pazartesi - 11:37
Etimesgut Belediyesi, Tapu Müdürlüğü ile işbirliği yaptı

Etimesgut Belediyesi tapu için gerekli olan uygulamalarını, Tapu Müdürlüğünün kullanımına açtı. Bu sayede vatandaşlar, tapu işlemlerinde gerekli olan ‘Borcu yoktur’ yazısını ve Rayiç Bedel Belgesi’ni almak için belediyeye gelmek zorunda kalmayacak. Dileyen vatandaşlar Tapu Müdürlüğünden bu belgeleri çıkartıp, borcu varsa da ödeme işlemini gerçekleştirip borcu yoktur yazısını kısa sürede alabilecek.

Pandemi için de güzel uygulama

Konu hakkında konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ilgili kurumlarla işbirliği içinde vatandaşların iş ve işlemlerini kolaylaştırdıklarını söyledi. Bu kapsamda Tapu Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını kaydeden Demirel, “Hemşehrilerimizin tapu işlemlerini zaman kaybetmeden en kısa sürede tamamlamalarını amaçladığımız protokolle ‘belediye git rayiç ve borcu yoktur yazısı al getir’ devri sona erdi. Bu işlemler artık bir tıkla tapudan yapılabiliyor. Özellikle bu pandemi döneminde vatandaşımızı toplu taşıma araçlarına binmekten kurtarıyoruz. Hemşehrilerimiz hem kısa sürede tapu işlemlerini çözüyorlar hem de bizim iş yükümüz azalıyor, kırtasiyecilik de ortadan kalkıyor.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/777776/etimesgut-belediyesi-tapu-mudurlugu-ile-isbirligi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.