CHP'li Hakverdi, Kalecik'teki arıcıları Meclis'e taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kalecik’te 40 yıldır arıcılık yapan anne kızın üretim alanlarından uzaklaştırılmaya çalışıldığına yönelik haberler üzerine harekete geçti. Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Hakverdi, üreticilerin mağdur edildiğini savundu.
Büşra Bayrak
|
17 Mayıs 2021, Pazartesi - 14:40
CHP'li Hakverdi, Kalecik'teki arıcıları Meclis'e taşıdı

Ankara’nın Kalecik ilçesine bağlı Değirmenkaya Mahallesi’nde 40 yıldır arıcılık yapan Nezaket Osan ve kızı Ezgi Osan’ın faaliyette bulundukları alandan uzaklaştırılmaya çalışıldığı iddia edildi. Sözcü gazetesinde yer alan haberde, CİMER'e yapılan şikayetler sonrası aileye arı kovanlarının kaldırılacağı yönündeki kararın tebliğ edildiği aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi televizyonunda ailenin hayat serüvenini öven yayınlar yapıldığı hatırlatıldı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, ortaya çıkan çelişki üzerine Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle Meclis başkanlığına yazılı soru önergesi sundu.

Hakverdi, “Tüm ülke gibi Ankara’daki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin de zor günler yaşadığı bu süreçte, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı bu üreticilere yeterli desteği vermediği gibi, ne yazık ki Kalecik’te arıcılık yapılan bu alanın yerleşkesini değiştirerek üreticiyi mağdur etmektedir.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Hakverdi, tarım ve hayvancılığın değerinin tüm dünyada ön plana çıktığı, gereken önemin ve özenin gösterildiği bu günlerde aynı özenin ülkemiz tarafından gösterilemediğini söyleyerek, “Türkiye, geçmişte tarım ve hayvancılık konusunda kendi kendine yetebilen bir ülke iken; bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki iktidar, yanlış tarım ve hayvancılık politikaları ve artan ithalatlar ile birlikte tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızı bu sektörden uzaklaşmaya mecbur bırakmıştır.” dedi.

Arılık halı sahaya çevrilecek

Hakverdi, Meclise sunduğu soru önergesinde şunları kaydetti:

“Daha önce de 2017 yılında yapılan şikâyet üzerine, arıcılık yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle kovanlar köyden uzağa taşınmıştı. Bu 4 yıllık süreçte İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ailenin yeni tesisini ziyaret etmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi televizyonu ailenin hayat serüvenini öven yayınlar yapmış, tesise hibe desteği sağlamıştı. Bakanlık tarafından bir başarı hikayesi olarak örnek gösterilen Osan ailesi, şimdilerde üretim alanına kilit vurulması handikapı ile karşı karşıya kalmıştır. Ormanlık alanda faaliyetlerini yürütemeyeceğini dile getiren kadın üreticiler Nezaket Osan ve kızı Ezgi Osan, köyde ikameti olmayan birkaç kişinin arılığın hemen yanındaki alana halı saha yaptırmakta ısrar ettiğini ve bu nedenle arılığın şikâyet edildiğini ve kaldırıldığını dile getirmektedirler.

Bu çerçevede;

  1. Daha önce Bakanlık tarafından ödül ve teşvik almış Nezaket Osan ve kızı Ezgi Osan’ın arılığının, bugünlerde mevcut üretim alanından uzaklaştırılıp, arılığın uygunsuz bir alana taşınmasının gerekçesi nedir?
  2. Arılığın yanına yapılması planlanan bu tesis için Kalecik’te başka bir alan bulunmamakta mıdır?
  3. Bu karardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?”
http://www.ankaramasasi.com/haber/778093/chpli-hakverdi-kalecikteki-aricilari-meclise-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.