Ankaralı kahveciler destek paketini yeterli bulmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkıntıya düşen esnaftan helallik istemesi üzerine "Nasıl edelim, açız" diyen Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, bu kez de açıklanan destek paketinin kahveci esnafına yeterli olmayacağını belirtti. Güven, "Sayın Cumhurbaşkanımız yarım elma gönül alma destek verdi ama bu bize yetersizdir. Bize yeniden bir hibe desteği verilmesi şart." dedi.
Büşra Bayrak
|
18 Mayıs 2021, Salı - 16:19
Ankaralı kahveciler destek paketini yeterli bulmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada koronavirüsten en çok etkilenen meslek grupları için yeni bir destek paketi verileceğini duyurdu. 

Koronavirüs salgını nedeniyle aylardır kapalı olan kahvehaneciler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destekten ötürü teşekkür etse de desteğin esnafa yeterli olmayacağını belirtti. 

Konuyla ilgili Ankara Masası'na konuşan Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, 5 bin liranın kahveci esnafının, eğlence sektörünün yarasını sarmayacağını aktararak, "15 aydır kapalı olan esnafa 5 bin lira yetmez. Sayın Cumhurbaşkanımız  yarım elma gönül alma bunları bize verdi ama bu yetersizdir. Bize yeniden bir hibe desteği verilmesi şart. 1 Haziran’da kahvehane, eğlence sektörü açılacak mı açılmayacak mı belli değil. Pandeminin ne kadar süreceği belli değil. Hadi pandemi 2 yıl daha sürdü, 5 bin lira ile bu esnaf nasıl geçinecek? Dünden beri hibe desteğinin nasıl verileceği, hangi kriterlerde verileceği belli değil. Genelgeyi götürüyorlar Sayın Cumhurbaşkanı okuyor, kimin ne yaptığı belli değil. Sivil toplum örgütlerinin görüşü alınmıyor." ifadelerini kullandı.

" Nerede bu AK Parti’nin milletvekilleri, İl Başkanı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helallik istemesine değinen Güven, "15 aydır perişan olmuşuz niye hakkımızı helal edelim." diyerek şöyle devam etti: 

"Cumhurbaşkanı durup dururken neden helallik istedi? Demek ki bir şey gördü ki helallik istiyor. 7 tane kahveci intihar etti. Bu insanlar mezarlıktan çıkıp da mı hakkını helal edecek? Yazıktır, günahtır. Bu esnafı perperişan edip sokağa bırakmanın anlamı yok. Acil tarafından bizim görüşlerimiz alınarak, Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek, bu sorunları birlikte çözmemiz lazım. 15 aydır Ankara’nın göbeğinde bir sivil toplum kuruluşu başkanının görüşleri dinlenmez mi? Hadi Cumhurbaşkanımız yoğun, il başkanı var milletvekilleri var. Nerede bu AK Parti’nin milletvekilleri, nerede bu AK Parti İl Başkanı? Biz bunu konuştuğumuz zaman diyorlar ki, İsa Güven siyaset yapıyor. Sivil toplum örgütünün siyaseti olmaz. Ben hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadım ve olmayacağım. Biz esnafı artık durduramıyoruz, esnaf sokağa inelim diyor biz kaçıyoruz."

"Haklarımızı helal etmiyoruz" demişti

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" sözlerine Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven Twitter üzerinden yayınladığı video ile şu yanıtı vermişti:

"Mağdur olan esnaftan helallik istiyorsunuz. Biz nasıl helal edelim, açız, 14 aydır perişanız. Neden bizim sesimizi duymadınız. 14 aydır Ankara'nın göbeğinde bir sivil toplum örgütü başkanı İsa Güven konuşuyor. Hadi siz duymadınız da, sizin il başkanınız da mı duymadı? Milletvekilleriniz de mi duymadı? Külliyedeki insanlar da mı bizi duymadı? Yazıktır, günahtır. Bizden helallik istiyorsunuz. Bu esnaf ve zanaatkar size 19 sene oy verdi, ama ne yazık ki 14 ay bizi idare edemediniz, haklarımızı helal etmiyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/779808/ankarali-kahveciler-destek-paketini-yeterli-bulmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.