TUSAŞ Köprülü Kavşağı açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımlarıyla inşaatı tamamlanan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Köprülü Kavşağı açıldı.
Ankara Masası
|
18 Mayıs 2021, Salı - 20:37
TUSAŞ Köprülü Kavşağı açıldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Köprülü Kavşağı'yla Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi'nin Anadolu Otoyolu'na doğrudan katılımını sağlayan kavşakta çalışmalar tamamlandı.

Açılışa katılan  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona salgınına rağmen gerekli tüm sağlık tedbirlerini alarak, ülkeyi yarınlara taşıyacak ulaşım ve haberleşme projelerine hız kesmeden devam ettiklerini bildirdi.

" Türkiye'nin teknoloji merkezi konumundadır"

Coğrafi konumu ve idari yapılanmasıyla Türkiye’nin kalbi olan Ankara’nın ulaşım yatırımlarına da ayrı bir önem verildiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu şunları kaydetti:

Bir yandan şehir içi ve transit ulaşımda ihtiyaç duyulan projeleri hayata geçirirken, ana güzergahlara katılım noktalarında da kesintisiz trafik akışı sağlayarak, önemli merkezlere kolay ulaşım imkanı tesis ediyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları da bu çalışmalarımızın en güzel örneklerinden biri olmuştur. Ankara-İstanbul ulaşımını sağlayan Devlet Yolu ve Anadolu Otoyolu güzergahında yer alan Kahramankazan ilçesi, son yıllardaki sanayileşme atılımı ile gün geçtikçe büyümektedir.

Bölgede yerleşik olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. başta olmak üzere Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi; havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumundadır.
Bu noktada ülkemiz açısından böylesi önemli bir merkezin ulaşım kalitesini artıracak bu önemli projeyi hayata geçirmek bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesidir. Yapımını tamamladığımız Köprülü Kavşak ile Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi’nin Anadolu Otoyolu’na doğrudan katılımı sağlanmıştır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/780106/tusas-koprulu-kavsagi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.